Fără politică! Fără politică?

octombrie 11, 2009 0

E o idee care a prins viteza in ultimii ani.Daca vrem sa vedem de unde vine aceasta, e cit se poate de util  sa privim spre Rusia. Acolo se face des aceasta afirmatie (fara politică!), culmea, tocmai de catre oamenii care fac politica.
E , pe de alta parte, o idee periculoasa. Inclusiv pentru ca ea este, cel putin aparent, una seducatoare. Sufocati de politic si de politica, oamenii sint tentati sa refuze politica. Ce e, prin urmare, mai firesc decit sa spui “fara politică”?
Cheia rezolvarii acestei probleme grave cum e pervertirea politicii nu sta in refuz, ci, ma incapatinet sa cred, in implicare.  Si anume, intr-o implicare  onesta. De pilda – nu anularea si demonizarea partidelor e solutia, ci fortarea lor sa isi schimbe filtrele de selectie! Nu refuzul stirilor despre politica e solutia de a ameliora efectele negative ale unor anumite politici, ci prezentarea lor intr-un registru autentic jurnalistic si nu intr-unul propagandistic, manipulant!
Mai e ceva: urmariti cu atentie cine sint marii si zgomotosii avocati ai renuntarii la politica, la abandonul politicului! Sa nu va mire daca veti descoperi ca sint exact aceia care vor LINISTE pentru a-si face, nestingheriti de lege, propria si murdara politică.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.