Flutur, atac la Orban pentru că a ”omorât” PNL cu ”festivalul democrației”: ”Am greșit, dar vom învăța din asta”

Flutur, atac la Orban pentru că a ”omorât” PNL cu ”festivalul democrației”: ”Am greșit, dar vom învăța din asta”

septembrie 10, 2021 0

Liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, susţine că a fost o greşeală că s-a acceptat ca actuala confruntare internă să dureze trei luni în loc de o lună, susţinând că „festivalul democraţiei” din PNL a „omorât” partidul, relatează News.ro.

Când a luat decizia de a organiza congresul PNL din septembrie, Ludovic Orban a gândit că va fi o simplă formalitate să-și reînnoiască funcția de președinte al partidului.

Însă nu mică a fost surpriza când în cursă a intrat și actualul premier, care la acel moment nu emitea pretenții prea mari, iar liderul PNL tot nu avea emoții.

De aceea, a rostit celebrul discurs în care anunța că alegerile interne din PNL vor fi un ”festival al democrației”.

„Şi eu candidez ca să câştig, ca să câştige PNL şi, evident, ca să câştige România. Această competiţie nu va afecta activitatea PNL, rămânem concentraţi în a asigura o bună guvernare a României. În continuare Florin Cîţu şi cu mine vom prezenta PNL toate deciziile care se vor lua la nivelul partidului şi la nivelul coaliţiei. Faptul că este o competiţie între noi doi, din punctul meu de vedere, nu va afecta activitatea PNL, ca principal partid de guvernământ şi mai ales performanţa guvernării. (…) Evident că după acest festival al democraţiei va rezulta un rezultat, cei care vor fi aleşi vor lua toate deciziile statutare care sunt necesare în urma congresului”, a declarat Ludovic Orban pe 30 mai, anul acesta.

Dar ”festivalul democrației” a devenit un dezastru pentru PNL, pe care Orban îl putea evita dacă amâna alegerile interne pentru anii ce vin, nefiind nicio urgență.

În discursul rostit, vineri, în şedinţa Consiliului Director Judeţean al PNL Iaşi, la care participă şi Florin Cîţu, liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a afirmat că a fost o greşeală că “festivalul democraţiei“ din PNL s-a întins pe toată durata verii, în loc să ţină o lună.

Îmi exprim regretul. Nu se poate să laşi trei luni de zile festivalul democraţiei care ne-a omorât. Am contribuit la breaking-news-uri toată vara. În loc să dureze o lună de zile totul, ca partid de guvernământ, ne-am întins pe trei luni şi vedeţi cu ce consecinţe. Am greşit. Şi nu trebuia să greşim, dar poate învăţăm din asta ceva. Mai e puţin şi închidem această poveste“, a afirmat Gheorghe Flutur, susţinător al lui Florin Cîţu la şefia PNL.

Potrivit lui Flutur, echipa care va câştiga la Congres trebuie să dea dovadă de înţelepciune şi “să facă eforturi să lase de la ei pentru unitatea PNL“.

“Este loc pentru fiecare, indiferent de opţiunea pe care o are. Mă rog la Dumnezeu să se termine cât mai repede Congresul ăsta“, a adăugat liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.