Fostul președinte al Franței Nicolas Sarkozy, condamnat la închisoare pentru corupție și trafic de influență

Fostul președinte al Franței Nicolas Sarkozy, condamnat la închisoare pentru corupție și trafic de influență

martie 2, 2021 0

Un tribunal din Paris l-a găsit luni pe fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy vinovat de corupţie şi trafic de influenţă şi l-a condamnat la un an de închisoare şi la doi ani de condamnare cu suspendare. Decizia poate fi atacată. Fostul preşedinte francez are posibilitatea de a face recurs la decizie.

Sarkozy, președintele Franței între 2007 și 2012, a fost condamat pentru că i-a oferit unui judecător un post în Monaco, în schimbul unor informaţii cu privire la o anchetă financiară. Fostul preşedinte a declarat instanţei că „nu a comis niciodată nici cel mai mic act de corupţie”.

Conform  Mediafax, procurorii francezi au început să verifice din anul 2020 motivele pentru care Nicolas Sarkozy a primit fonduri din partea unei firme de asigurări din Rusia, Reso-Garantia.

„Procurorii încearcă să afle dacă fostul preşedinte a fost doar consultant, ceea ce ar fi perfect legal, sau a efectuat activităţi de lobby, posibil ilegale, pentru oligarhi ruşi”, afirma în luna ianuarie o sursă din cadrul comisiei de anchetă.

Sursa: Realitatea de Diaspora

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.