Geoana cu praz

aprilie 27, 2007 0

Geoana a iesit la primul miting al PSD care are legatura cu suspendarea lui Traian Basescu. S-a pus in fruntea celor (spun unii) citeva sute de manifestanti, cel mult doua mii (dupa cum spun altii). Daca am fi fost intre 2000-2004, sigur am fi aflat ca la Craiova, la manifestatia anti-Basescu au participat cel putin 5.000 de oameni.
Geoana a dat drumul la citeva vorbe grele, de impact. Doua, cel putin, vor face cariera. Aia cu „fuse, fuse si se duse” si inca una: „razgindacul”. Venita de la Geoana, asta, a doua, se poate intoarce si se va intoarce usor  impotriva lui: de pilda, asa – „decit prostanac, mai bine razgindac”.  
In principiu, mitingul din capitala mondiala a prazului nu a fost mare brinza. Dincolo de vorbele de duh si de vorbele fara duh pe care le-a rostit liderul PSD, mi-a atras insa atentia ceva. La un moment dat, din multime, s-a strigat „Geoana, presedinte!”, cu aluzie la faptul ca, intr-o zi, seful social-democratilor ar putea ajunge presedinte al Romaniei. Lumea se cam grabeste: pina cind se va pune problema sa intre in competie pentru functia suprema in stat, datele la zi indica faptul ca e foarte probabil ca Mircea Geoana sa mai sufere o infringere usturatoare de la Traian Basescu. Si anume, la referendum. Prin urmare, daca presedintele PSD mai continua sa ia in brate – ca un prostanac! – idei proaste ale altora (in cazul de fata, ideea cu suspendarea presedintelui Romaniei, de la Ion Iliescu), e foarte probabil ca visul sau – visul suprem al multor politicieni – de a sta cindva la Cotroceni sa se naruiasca.
 In rest, fu interesant la Craiova!

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.