Priviti prin lentila MM (adica: Monicai Macovei)!

aprilie 29, 2007 0

Monica Macovei este unul dintre putinele personaje politice (desi nu e un om politic) care a spus adevarul intr-o maniera transanta. Cu vorbele sale (si, desigur, cu faptele sale de ministru) a practicat mereu o chirurgie fara mila si fara anestezie  pe corpul bolnav al societatii romanesti. Desi sint multi care au plins si care inca mai pling de pe urma „bisturiului” sau, operatiile facute cu mina sigura de doamna Macovei ne-au facut mult bine.  
As merge si mai departe: dupa ce a fost scoasa pe tusa, Monica Macovei continua sa ne faca bine, tinindu-ne aproape de adevar. Doamna Macovei nu mai e ministru al Justitiei, dar aprecierile sale cu privire la ce se intimpla in Romania continua sa fie juste. Recent, Monica Macovei a dat un interviu unei publicatii olandeze. Nu sint deloc original- fac doar un mic rezumat al acestui interviu, pentru a intretine memoria.
Iata. MM despre sine: folosita ca afis publicitar in afara; la citeva luni dupa aderare, i s-a anulat munca depusa ca ministru al Justitiei. MM despre Tariceanu: a supus-o unor presiuni care servesc contactelor sale de afaceri; nu crede ca va continua lupta anticoruptie; „in cazurile de coruptie asupra carora am atras atentia, erau implicati oameni la nivel inalt”. MM despre suspendarea presedintelui: din afara, pare un haos; in fapt, e un plan bine executat, echivalent cu o „lovitura de stat a politicienilor” care vor „sa traiasca deasupra legii, sa se imbogateasca rapid si sa ramina nepedepsiti”.  MM despre PSD: figuri proeminente din Securitate isi reocupa pozitiile.
Sa nu uit: MM spune ca PD i-a cerut sa se alature lui Traian Basescu; ea a zis ca „ma gindesc mai degraba sa plec din tara”.   
Priviti prin lentila MM, asadar! Romania se vede mai clar. Mai crud, mai greu de suportat, dar mai clar. E un medicament amar, dar medicamentele amare sint recomandate la bolile grele.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.