Ghid calugaresc de ajuns in Iad

august 26, 2008 0

Patriarhul Daniel, pe vremea cand era doar mitropolit, avea un odor. Un loc tare drag inimi sale si caruia ii spune Sihastria. Unde a pus si el umarul la ridicarea unei mandre si frumoase manastiri (vezi foto mai jos).

picture-340.jpg


Si pe cat de frumoasa este manastirea, pe atat de aprig ii afurisesc calugarii de acolo pe cei care nu respecta moda monahala. In alte locuri, daca ai pantaloni scurti, sau umerii goi  pur si simplu nu esti lasat sa intri in biserica. Aici insa, la intrare te asteapta blestemul:
„IMBRACAMINTE DESTRABALATA: PRINTR-O ASTFEL DE TINUTA, CRESTINII PIERD AJUTORUL LUI DUMNEZEU SPRE BUCURIA DIAVOLULUI CARE-I CHINUIE CU BOLI, SARACIE, NEREUSITE, ACCIDENTE, ETC., FACANDU-LE VIATA UN IAD.”
Poate va intrebati ce inseamna imbracaminte destrabalata. Tot preacuviosii calugari exemplifica: „HAINE MULATE CARE SCOT IN EVIDENTA FORMELE CORPULUI,  CU CAPUL DESCOPERIT, CU MIJLOCUL GOL, CU UMERII DEZGOLITI, PICIOARE DEZGOLITE”.

sihastria.jpg


Si dupa o asemenea mustruluiala insotita si de o afurisenie pe cinste, iata cum se face prin alte parti cand preotii vor sa iti transmita ca nu esti imbracat cum trebuie pentru a pasi pragul bisericii:

vatican.jpg

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.