Popularitatea de campanie. Iliescu, Năstase, Tăriceanu. Cu un PS după votul din Senat. Dl Văcăroiu, un Hagi al nesomnului

august 26, 2008 0

 Cu patru ani în urmă, cam pe vremea asta, Adrian Năstase, pe atunci premier, nu mai prididea cu vizitele de lucru. Işi confecţionase o ţinută vag proletară, după modelul Iliescu, dar şi cu elemente asemănătoare acelora din garderoba lui Ceauşescu  – mai spre iarnă, căciulile – şi în ciuda  văditei lui inabilităţi de a juca rolul de băiat de băiat,  a urmat neabătut sfaturile consilierilor săi de campanie. Premierul Tăriceanu şi-a schimbat şi el stilul înainte de alegeri – a trecut de la limbajul de lemn la limbajul popularităţii, iar în vizitele de lucru, unde se întîlneşte întîmplător cu primarul Oprescu, umblă şi el în ţinuta omului de pe stradă, mai fără bani şi fără pretenţii. Nici lui nu i se potriveşte rolul. Are cam acelaşi aer ca în ziua cînd s-a dus la serviciu, la Palatul Victoria, în costum şi călare pe o bicicletă mică.
PS. Votul din Senat mi s-a părut previzibil după ruşinea din Camera Deputaţilor cu Năstase şi Mitrea.  Acest Codruţ Sereş, care s-a milogit literalmente pentru un NUP senatorial mi-a făcut o impresie înfiorătoare. Nu-i lăsaţi, fraţilor, să mă judece, că îmi pierd timpul şi onoarea! Omul ori e prost – ipoteză spre care înclin – ori e speriat cumplit, din motive pe care nu le cunosc, de acuzaţiile care i se aduc.Cine zicea că dl Văcăroiu nu citeşte? L-am auzit pe seară spunînd că de cînd cu dosarele astea, citeşte, rapid, cîte 2000 de pagini pe zi. La un minut pe pagină, preşedintele Senatului citeşte timp de 33 de ore din cele 24 ale zilei. Iar la o rapiditate de o jumătate de minut pe pagină tot îi trebuie 16 ore pe zi, ca să nu zic aproape 17.  Să facem un calcul – Vreo cinci ore pe zi tot stă dl Văcăroiu la şedinţele Senatului. Punem aici, de la noi, şi drumul de acasă şi înapoi.Mai adăugăm activităţi de igienă personală plus nevoi fireşti pe toată ziua, 20 de minute. Mai puţin nu se poate. Nu-l lăsăm pe preşedintele Senatului să vorbească toată ziua mai mult de 10 minute la telefon, ca să-şi poată vedea de lectura intensivă. Pentru toate mesele zilei nu-i dăm decît o jumătate de oră.  Iar pentru socializarea minimală şi relaţionarea cu familia nu-i acordăm decît tot o jumătate de oră pe zi. Nu-i dăm voie dlui Văcăroiu să se uite nici un minut la televizor şi cu toate că e fumător nu-i acordăm nici o pauză de ţigară. Din acest calcul rezultă că dl Văcăroiu nu mai doarme decît o oră şi jumătate pe zi, admiţînd îl ia somnul din clipa în care pune capul pe pernă. Să nu-i cauzeze bravului preşedinte al Senatului!

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.