Haios: cum a stricat Emil Constantinescu surpriza lui Patriciu pentru Crin

septembrie 8, 2009 0

Actualizare: Dupa principiul „in prima zi e o stire furata, in a doua o stire veche, in a treia o stire noua”, la fix 3 zile dupa ce am scris povestea de mai jos, Marian Sultanoiu de la Gandul reia informatia, fara sa aduca nimic nou si uitand sa citeze sursa. „Noutatea”: Emil nu mai recunoaste ce a declarat initial pentru REALITATEA.NET. 
Amuzant. Vazand ieri pe TV si pe unele site-uri campania pentru Spune si Tu, care mi s-a parut un proiect viral interesant, cu potential, am incercat sa aflu, din cateva sms-uri, care e ideea site-ului intrebandu-ma, logic, care e finalitatea demersului.
Am scris cateva randuri si, ulterior, colegii de la REALITATEA.NET l-au sunat pe Emil Constantinescu, care a declarat, in clar, ca e vorba de un proiect de sustinere pentru Crin Antonescu, candidatul PNL la Presedintia Romaniei 🙂
Cu toate astea, activistii online fara nume si chip de la Spune si Tu continua sa sustina, firesc – avand in vedere ca la mijloc e un business, nu un demers social – , ca nu e asa, ca e un articol „tendentios” bla bla bla. Chestie care, nefiind tocmai corecta, tin sa o penalizez amical.
Deci, dragi colegi, haideti sa clarificam lucrurile: este un proiect bun si frumos, si e ok ca se pune accent si pe Internet in comunicarea politica profesionista. Sustin si aplaud asta, cum am zis si ieri.
DAR nu este „un proiect social” asa cum se afirma, usor ipocrit, ci este un proiect electoral, pro-Crin Antonescu.
Asa cum, de altfel, recunoaste in clar Emil Constantinescu, stricand astfel „surpriza emisiunii”. Ca una e sa trimiti materiale intr-un site pornit de o organizatie civica, si alta e sa contribui de fapt la campania electorala a candidatului PNL sustinut de Dinu Patriciu.
In proiect, desfasurat via INCOR sunt implicate companiile Odyssey Communication (care e detinuta de Patriciu) si Beyond Media. Plus cativa consilieri.
Ramane de vazut cum va continua povestea, avand in vedere ca la doar cateva zile de la lansare, elementul surpriza a cam disparut.

PS Pentru ca ma astept la niscaiva atacuri, mentionez ca momentan F5, compania pe care o conduc, nu lucreaza pentru niciunul dintre candidatii la Presedintia Romaniei, ca a raspuns catorva solicitari privind formularea unor oferte in acest sens (sericii si/sau media) dar ca nu exista niciun contract incheiat, direct sau indirect, in acest sens, in acest moment.

Cand/daca va exista, voi fi primul care va anunta public acest lucru. Mai ales ca sunt printre cei care a incurajat public partidele politice sa investeasca inteligent in online. Remember Politica 2.o.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.