”Ia manipulare, neamuleeee!”. Iohannis și marele urs, între ducele de Luxemburg și prințul de Liechtenstein

”Ia manipulare, neamuleeee!”. Iohannis și marele urs, între ducele de Luxemburg și prințul de Liechtenstein

mai 6, 2021 0

Internetul a explodat de acuzații, supoziții sau știri false după ce cazul uciderii celui mai mare urs din România a luat amploare.

Printre cei aflați pe lista celor atacați cu mesaje tip ”fake news” s-a aflat și președintele Iohannis.

O imagine în care șeful statului s-ar fi pozat alături de prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, autorul uciderii ursului, circulă deja pe rețelele de socializare.

A apărut însă și antidotul ei: mesaje care demontează informațiile vehiculate pe seama lui Klaus Iohannis.

”Ia manipulare, neamuleeee”, scrie Dana Voicu pe Facebook, în începutul postării sale care conține fotografia preluată de pe Agenția Agerpres, în care cel aflat alături de Klaus Iohannis nu este prințul din Liechtenstein, ci… ducele de Luxemburg.

https://www.facebook.com/dana.voicu.baciu/posts/10223771264964596

Asociațiile Agent Green și VGT (Austria) au acuzat public că prințul Emanuel von und zu Liechtenstein ar fi venit în România în luna martie, și, contra unei taxe de 7.000 de euro (conform Știrilor ProTv) și-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de Ministerul Mediului din România pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, județul Covasna, susține asociația Agent Green într-un material postat pe site-ul propriu.

În schimb, prințul nu a omorât ursoaica vizată, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii și care nu venise niciodată în apropierea localităților. Ursul Arthur a fost observat vreme de mai mulți ani de rangerul Agent Green din zona respectivă și era recunoscut ca fiind un exemplar sălbatic și neobișnuit cu prezența omului și sursele de hrană oferite de acesta.

„Arthur avea vârsta de 17 ani și a fost cel mai mare urs observat în România și probabil cel mai mare care trăia în Uniunea Europeană. Măsurătorile cadavrului indică că Arthur avea 593 de puncte din 600 care reprezintă maximum posibil în industria vânătorii de trofee. Nu am mai auzit de un asemenea punctaj record până acum. Mă întreb cum a putut prințul să confunde o femelă cu pui care vine la sat cu cel mai mare mascul care exista în adâncul pădurii. Este clar că prințul nu a venit să rezolve problema localnicilor ci să omoare ursul și să își ducă acasă cel mai mare trofeu pentru a-l agăța pe perete. Avem de a face cu o partidă de braconaj, de vreme ce au împușcat ursul greșit”, a declarat Gabriel Păun, președintele Agent Green.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.