In atentia celor care umbla cu idee "dictatorului" in gura!

februarie 8, 2009 0

Titlul postarii e o parafraza la o afirmatie celebra a lui Adrian Nastase, cel care, recent, la o dezbatere despre modificarea Constitutiei in vigoare, a spus ceva de acest gen: „Eu cred ca, in acest moment, democratia romaneasca este in pericol, drepturile omului sunt  in pericol. ”
(e liber la risete!)
Ei bine, la aceeasi dezabatere, Cristian Preda a avut o replica la care merita sa va ginditi si la care trebuie sa se gindeasca si cei care, in criza de idei, apeleaza una-doua la ideea „dictatorului”. A zis asa dl Preda: „Presedintele Basescu a spus ca nu doreste regim parlamentar, pentru ca ar fi frustrant pentru cetatenii Romaniei sa piarda acest drept. Ceausescu a fost ales de Parlament. Ion Iliescu si Emil Constantinescu au fost alesi direct de popor si trebuie sa ne tinem de aceasta traditie. ”
Ei, ce parere aveti?
PS Pentru mine este semnifcativ ca majoritatea celor care se tem acum de „dictatorul” Basescu si care striga asta in gura mare au fost personaje care au tacut complice atunci cind am fost realmente aproape sau chiar de-a dreptul in dictatura. De pilda, in perioada Nastase-premier. Sau chiar in vremea lui Ceausescu-presedinte. Atunci taceau: las si complice!

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.