În sfârșit, avem șefă la Sănătate! Ioana Mihăilă, intervenție de nota 10 împotriva ”sindromului Șoșoacă”

În sfârșit, avem șefă la Sănătate! Ioana Mihăilă, intervenție de nota 10 împotriva ”sindromului Șoșoacă”

mai 28, 2021 1

Ioana Mihăilă a început cu stângul mandatul de ministru al Sănătății. Deși n-a produs rateuri de imagine, a preluat ștafeta de la Vlad Voiculescu timid și a gestionat sistemul sanitar parcă mereu în umbra predecesorului său.

Dar treptat, șefa de la Sănătate pare să preluat hățurile mai determinat și să vorbească uneori și răspicat atunci când era cazul.
Cel mai bun exemplu că Ioana Mihăilă începe să joace cu adevărat un rol de ministru puternic este intervenția sa fermă împotriva cadrelor medicale lovite de ”sindromul Șoșoacă”.
Ioana Mihăilă a fost chiar mai elegantă decât era cazul cu cei care sabotează din interior actul medical, prin respingerea vaccinării și credința în prostii conspiraționiste din care cauză au murit deja prea mulți oameni nevinovați.
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a fost întrebată, vineri, la HotNews LIVE, de ce există reticenţă la vaccinare la personalul din DSP-uri şi spitale şi a afirmat:
”Mi se pare inacceptabil să existe această reticenţă. Înclusiv în ordin, cred că şi în forma finală, am prevăzut un stimulent să încerce să atingă o ţintă cât mai mare de vaccinare în rândul personalului medical. Un stimulent însemnând că partea asta de relaxare, de redeschidere de noi secţii în spital, să se facă cu condiţia ca personalul medical să fie vaccinat într-o proporţie de 70% sau să existe acest balans între personalul nevaccinat care va purta echipament de protecţie şi nu-i foarte confortabil în lunile de vară să umbli în echipament complet de protecţie sau personalul vaccinat care va purta echipament de protecţie, într-o formă mai sumară, evident mai confortabilă”.

Întrebată dacă asistenţii medicali nevaccinaţi vor putea intra în sălile de operaţie, Mihăilă a mai precizat: ”În principiu, am prefera ca asistentul medical nevaccinat, netrecut prin boală, să nu aibă interacţiune directă sau ea să fie limitată, sau echipament complet de protecţie”.

Ceea ce lumea medicală responsabilă poate denumi ”sindromul Șoșoacă” reprezintă un fenomen foarte periculos. Dar spre deosebire de iresponsabilii ”de stradă”, care pot spune toate aberațiile posibile fără să dețină aura specialistului, cadrele medicale (ca de altfel și cele din educație) fac un rău incomparabil mai mare atunci când preiau mesaje menite să saboteze încrederea populației în actul medical.

Sunt celebre cazurile Flaviei Groșan sau Adina Alberts, personaje calificate din sistemul sanitar care au ales să acționeze împotriva curentului, provocând la final reticența unora față de vaccinare sau tratamentele de specialitate COVID.

Campaniile fake news au ucis până acum mulți oameni nevinovați, din cauză că destui cetățeni au marșat la aceste manipulări îngrozitoare, devenind surse de infectare pentru cei dragi lor sau mai puțin dragi, cu care au intrat în contact.

NU RATAȚI:

Un orb își recapătă vederea cu ajutorul unei proteine din alge injectată în ochi. Ce a văzut prima oară

 

Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.