Inainte de Nastase

februarie 22, 2008 0

Pina cind aflam daca Adrian Nastase va reveni (pariurile, pronosticurile sint libere!) la o parte dintre butoanele PSD, vreau sa semnalez ca, in „inocenta” lor, senatorii mentin in viata citeva dintre prevederile scandaloase din ceea ce va fi noul Cod Penal.
Amanunte aici, in Romania libera!
Banuiesc ca stiti: tot felul de „avocati” sui generis – provenind din rindul „castei” politicenilor sau venind chiar din rindul celor care aspira la acest statut (numai eu stiu citiva ONG-isti „vopsiti” destul de cunoscuti; nu zic cine, persoane insemnate!) – spun ca exista o nefireasca, nerusinata si toxica presiune (mediatica, mai ales) care se pune pe Parlament. Eu insumi am primit direct critici sau de-a dreptul acuze pentru ca atunci cind atac initiative bizare sau declaratii „vazduhiste” ale parlamentarilor – politicieni „sap” la temelia unei institutii fundamentale pentru democratie – Parlamentul si, in felul asta, afinez terenul pentru dictatura.   
Am insa certitudinea ca, mai bine decit oricine, cei care populeaza acum Parlamentul baga des in fibrilatii aceasta institutie si o umplu de ridicol. Mutatis mutandis, la fel se intimpla lucrurile si cu o alta institutie importanta – Curtea Constitutionala.
  

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.