Inalt Preasfantul Spagoveanul

mai 5, 2009 0

In urma cu trei ani scriam un articol despre spagile care trebuiesc platite pentru a arde etapele in cadrul unor profesii elitiste. Printre acestea, era si cea de preot. 15.ooo de euro o parohie buna, aflasem eu la timpul respectiv. Ziaristii de la Romania Libera au mers mai departe. Pentru ca inainte de a avea o parohie, trebuie sa fii, logic, preot. Si s-au tocmit cu IPS Teodosie SpagoTomitanul:1500 de euro initial, care apoi au devenit 3000, apoi inca 5000 cu imprumut, cateva sticle de bautura si ceva sute de lei.
Cateva fragmente din articol:

Rep.: Ma duce mai mult de 3.000, cu ce mai vorbesc cu Inaltul? Ca o sa mai fac o donatie, acolo.
Bogdan: In jur.
5.000 de euro… cu imprumut
Pusi in fata unor sume atat de mari, ne-am reconsiderat din nou povestea. Invocand criza si unele dificultati financiare aparute pe parcurs, am insistat ca nu vom putea plati suma finala decat in mai multe transe. Bogdan, secretarul personal al lui IPS Teodosie, ne-a linistit amabil. Preotia se poate achita si in rate. Prin urmare, la o noua intalnire cu omul de incredere al lui Teodosie, i-am mai dat 350 de euro. Apoi, ni s-au mai cerut 5.000 de euro, de data aceasta sub forma de imprumut. L-am sunat pe Arhiepiscopul Tomisului si am invocat din nou probleme financiare.
» Rep.: Am vorbit cu Bogdan, m-a sunat aseara, m-a rugat cu 5.000 de euro, daca as putea sa vi-i dau pentru o saptamana. Eu am fost astazi cu o masina in targ si n-am reusit sa o dau.
IPS Teodosie: Stai linistit, nu e nici o problema.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.