Încă o lovitură dată de premierul Cîțu mafiei politice: eliminarea imunității parlamentarilor

Încă o lovitură dată de premierul Cîțu mafiei politice: eliminarea imunității parlamentarilor

martie 20, 2021 2

Premierul Florin Citu a anunțat, joi, că va propune coaliției guvernamentale ca imunitatea parlamentarilor să fie eliminată în cazul faptelor de natură penală.

Eu aş mai vrea, pentru că este un lucru pe care l-am promis şi anul trecut şi vreau să spun românilor că voi aduce în discuţie în coaliţia politică, este vorba de imunitatea parlamentarilor.

Şi aici am promis că vom face ceva şi vă promit eu că voi aduce în discuţie imunitatea parlamentară în coaliţia de guvernare, în cadrul politic al coaliţiei, pentru că trebuie să luăm o decizie şi aici. Acea imunitate pe care o au parlamentarii astăzi pentru declaraţii politice rămâne, dar imunitatea penală trebuie să o eliminăm”, a afirmat Cîţu la B1Tv, citat de Mesajul.ro.

El a spus că trebuie abordată şi problema proprietăţii private.

Proprietatea privată în România trebuie să fie garantată şi trebuie să fie sfântă şi antreprenorul trebuie tratat altfel în România. Sunt lucruri de principii, dar sunt valori liberale, valori care au arătat, în ţările unde au fost aplicate, că produc bunăstare pentru toţi, nu doar pentru o anumită clasă”, a susţinut Cîţu.

Cel mai recent caz în care a fost nevoie sa parlamentarii să voteze pentru ridicarea imunitatii parlamentare este cel al lui Nicoale Banicioiu, fost ministru PSD al Sănătății. 12 parlamentari au votat, in octombrie 2020, împotriva ridicării imunității lui Bănicioiu.

DNA l-a pus sub acuzare pe Nicolae Banicioiu pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită în formă continuată, fiind pus sechestru pe averea acestuia, respectiv bunuri imobile și conturi.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
2 comments on “Încă o lovitură dată de premierul Cîțu mafiei politice: eliminarea imunității parlamentarilor
 1. Avatar

  Pogar

  Ar fi și cazul

  martie 20, 2021 Reply
 2. Avatar

  Terzi Petre

  Românii trebuie să – l sprijine cu toate mijloacele pe Premier !

  martie 22, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.