Incredibila scrisoare a unui general rus pentru Putin. ”Rusia e pe punctul de a-și încheia istoria”

Incredibila scrisoare a unui general rus pentru Putin. ”Rusia e pe punctul de a-și încheia istoria”

februarie 7, 2022 1

Pe măsură ce crește tensiunea dintre Rusia și Occident, la Moscova apar primele fisuri în mecanismul de război conceput de președintele Vladimir Putin.

Cel mai răsunător exemplu este scrisoarea magistrală a președintele „Adunării ofițerilor ruși” general-colonelul Ivashov Leonid Grigorievich, autorul unui apel către președinte și cetățenii Federației Ruse, intitulat „Ajunul războiului”, postat de jurnalistul Radu Tudor pe blogul personal.

Citiți doar pasajele de mai jos, pentru a descoperi luciditatea acestui venerabil om de arme!

– ”Ce amenință astăzi existența Rusiei, există astfel de pericole? Se poate argumenta că există într-adevăr o amenințare – țara este pe punctul de a-și încheia istoria. Toate zonele vitale, inclusiv demografia, se degradează constant, iar rata de dispariție a populației bate recordurile mondiale. Iar degradarea este de natură sistemică, iar în orice sistem complex, distrugerea unuia dintre elemente poate duce la prăbușirea întregului sistem.
Și aceasta, în opinia noastră, este principala amenințare la adresa Federației Ruse. Dar aceasta este o amenințare de natură internă, derivată din modelul statal, calitatea celor aflați la putere și starea societății. Iar motivele formării sale sunt interne: un modelul de stat neviabil, incapacitatea completă și lipsa de profesionalism a sistemului de putere și administrație, pasivitatea și dezorganizarea societății. În aceste condiții, nicio țară nu rezistă prea mult.
– În ceea ce privește amenințările externe, acestea sunt cu siguranță prezente. Dar, conform evaluării noastre la nivel de experți, acestea nu sunt în prezent majore și nu amenință direct existența statului rus sau interesele sale vitale. În general, stabilitatea strategică este menținută, armele nucleare sunt sub control strict, structurile NATO nu se întăresc și nu au activități amenințătoare.
– Așadar, situația care se țese în jurul Ucrainei este, în primul rând, artificială, mercenară în esență pentru unele forțe interne, inclusiv pentru Federația Rusă. Ca urmare a prăbușirii URSS, în care Rusia (Elțin) a avut un rol decisiv, Ucraina a devenit stat independent, membru al ONU și, în conformitate cu art. 51 din Carta ONU are dreptul la apărare individuală și colectivă.
– În opinia noastră, conducerea țării, realizând că nu este capabilă să scoată țara din criza sistemică, acest lucru ducând la o revoltă a poporului și o schimbare a puterii în țară, cu sprijinul oligarhiei, a oficialilor corupți, a mass-media și a forțelor de securitate, a decis să activeze linia politică pentru distrugerea definitivă a statului rus și exterminarea populației indigene a țării.
Iar războiul este modul în care va rezolva această problemă, își va păstra puterea anti-națională pentru o vreme și bogăția furată de la popor. Nu putem găsi nicio altă explicație.
Suntem ofițeri ai Rusiei și cerem de la președintele Federației Ruse să renunțe la politica criminală de provocare a unui război în care Federația Rusă va fi singură împotriva forțelor combinate ale Occidentului, să creeze condiții pentru implementarea art. 3 din Constituția Federației Ruse și să demisioneze.
Facem apel la toți militarii în rezervă, la cetățenii Rusiei, să fie vigilenți, organizați și să susțină revendicările Consiliului Adunării Ofițerilor Ruși de a se opune activ propagandei și declanșării unui război și de a preveni un conflict civil intern prin folosirea forțelor armate.”
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.