Incredibile imagini! Invazie fără precedent de imigranți dinspre Africa: Spania trimite Armata să reziste valului uman

Incredibile imagini! Invazie fără precedent de imigranți dinspre Africa: Spania trimite Armata să reziste valului uman

mai 18, 2021 0

Mai multe unități ale armatei au fost desfășurate marți devreme în Ceuta pentru a ajuta la controlul străzilor orașului după intrarea a peste 8.000 de imigranți, majoritatea marocani, prin digurile de frontieră.

Sosirea persoanelor care înotau și pe jos a fost constantă pe tot parcursul zilei de luni și continuă marți în aceeași plajă unde au fost instalate vehicule blindate.

În ultimele 24 de ore, mii de tineri, dar și familii întregi, s-au aruncat în mare în fața pasivității autorităților marocane. Un bărbat a murit încercând să se salveze din apele învolburate.

Un soldat spaniol, salvând o fetiță rămasă după ce părinții ei s-au aruncat în mare împreună cu ea

Spania a returnat deja 4.000 de persoane în Maroc, potrivit Ministerului de Interne. Ministrul Fernando Grande-Marlaska a asigurat că nu există minori printre ei.

Între timp, Marocul a desfășurat marți polițiști împotriva revoltelor, pentru a opri intrarea migranților în Ceuta – una dintre cele două exclave spaniole pe coasta marocană a Africii, pe lângă Melilla.

Intrările de imigranți au început să scadă în jurul prânzului și după-amiază practic s-au oprit: în mare oamenii înoată în continuare, dar nu mai încearcă să treacă granița.

Returnările se fac „fără cea mai mică formalitate”, după cum a confirmat agenția Efe. Baroul din Ceuta a confirmat către EL PAÍS că avocații săi nu au fost înștiințați, așa cum se întâmplă adesea atunci când există numeroase înscrieri, pentru a asista legal persoanele returnate în conformitate cu legea.

O întrebare cheie va fi ce se va întâmpla cu minorii care nu sunt supuși acestor acorduri de returnare. „În conformitate cu legea și tratatele internaționale, vom proteja minorii”, a spus ministrul.

Intrarea ilegală a 6.000 de persoane într-o singură zi este un eveniment fără precedent în Spania.

Nici măcar în momentele cu cea mai mare presiune migratorie nu au fost atinse cifre similare. Cel mai recent record a fost doborât în ​​weekendul de 7 și 8 noiembrie în Insulele Canare, când 1.500 de persoane au intrat într-o singură zi și în acel weekend au aterizat aproape 2.200 de imigranți.

Intrarea masivă a marocanilor, din cauza inacțiunii forțelor de securitate ale jandarmeriei marocane, are loc într-un context de tensiune diplomatică cu Marocul.

Rabatul este supărat pe Spania pentru internarea într-un spital din Logroño a liderului Frontului Polisario și a președintelui Republicii Arabe Democratice Sahrawi (SADR), Brahim Gali, în vârstă de 73 de ani și suferind de covid-19.

Ministerul Afacerilor Externe de la Madrid a justificat primirea liderului saharian, solicitată de Algeria, „din motive strict umanitare”, dar Marocul a considerat gestul ca pe o decizie „premeditată” și luată „pe la spatele unui partener și vecin”.

Ceuta și Melilla, puncte strategice ale Spaniei pe harta Africii

Ceuta și Melilla – exclave spaniole în Africa

Ceuta este un oraș autonom din Spania, situat pe malul african nordic intre Strâmtoarea Gibraltar și mica peninsulă Almina în partea de est.

Se învecinează la nord, est și sud cu Marea Mediterană, la vest și sud-vest cu Marocul (Frontieră de 6,3 km), cu prefecturile și M’Diq Anjra Fahs-Fnideq, ambele aparținând nordul Marocului.

Conform statisticilor de la 1 ianuarie 2010 populația este de 80.570 de locuitori și densitatea de 4.240 loc. pe km².

Teritoriul său acoperă o suprafață de 19 km², iar oamenii care trăiesc în Ceuta aparțin în principal religiei creștine și musulmane, dar există și o populație de evrei și într-o măsură mai mică, indieni.

Zonele urbane sunt situate în istm. Centrul orașului si cartierele mai mari sunt situate în apropiere de port și pantele Muntelui Hacho. Datorită situării strategice a portului Ceuta, el are un rol important în trecerea prin strâmtoare, precum și în comunicațiile între Marea Mediterană și Oceanul Atlantic.

Ceuta deține statutul de port liber de unde și avantajele fiscale care favorizează comerțul.

Guvernul marocan susține că orașele Ceuta și Melilla fac parte din teritoriului său. Guvernul Spaniei nu a purtat niciodată niciun fel de negociere și consideră Ceuta parte din teritoriul național spaniol, potrivit Wikipedia.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.