INTERVIU cu Georgiana Bîrdan despre proiectul #subcerulliber

INTERVIU cu Georgiana Bîrdan despre proiectul #subcerulliber

ianuarie 26, 2022 0

Interviul o are ca interlocutoare pe Georgiana Bîrdan, co-fondator la Asociația Intercalat, asociație care are în derulare proiectul #subcerulliber pentru persoanele fără adăpost

Reporter: Cum se numește proiectul pe care îl aveți cu masa caldă?

Georgiana Bîrdan: În fiecare zi de joi, începând cu 5 noiembrie 2020, se desfășoară proiectul nostru #subcerulliber în care oferim o masă caldă, haine, articole igienă și oricare alte accesorii esențiale persoanelor fără adăpost. De asemenea, stăm de vorbă cu ei, îi sfătuim și îi ascultăm. Uneori tot ce au nevoie persoanele este, de fapt, să aibă un prieten căruia să i se poată descărca.

Reporter: Ce motivație ați avut când ați pornit proiectul? Cine sunt beneficiarii proiectului vostru?

Georgiana Bîrdan: Totul a început din dorința de a le face auzită povestea, de a nu ne da la o parte când vedem o persoană în nevoie. Fiind la bază videografi și fotografi, ne-am făcut meseria cel mai bine în scopuri umanitare. Apoi, treptat, ne-am dat seama că nu ne mai putem despărți de cauza aceasta și că trebuie să gândim ceva care să îi ajute cu adevărat. Astfel, formarea Asociației Intercalat este modul prin care putem implementa proiectele de trecerea peste dependențe și reintegrare socială.

Reporter: Cum au aflat/află beneficiarii despre voi ca să poată fi prezenți la locul de distribuire a hranei?

Georgiana Bîrdan: Vara anului 2020 de când am început seria video a fost momentul în care i-am cunoscut pe o mare parte dintre #cavaleriitufelor (denumirea noastră pe social media pentru PAFA). Au avut încredere în noi, au văzut că le putem oferi timpul nostru și în acest fel au dat vestea mai departe. Totul este un networking făcut în offline cu ajutorul lor, iar în online cu tinerii noștri voluntari și donatori.

Reporter: Cam câți beneficiari aveți?

Georgiana Bîrdan: La acțiunea noastră participă în jur de 100-150 persoane, prin rotație în intervalul orar 14:00 – 16:00. Din aceștia, aproximativ 80 de persoane sunt beneficiari Intercalat.

Reporter: Cine vă ajută? Autoritățile vă sprijină în vreun fel?

Georgiana Bîrdan: Tot proiectul a fost realizat din ajutor de la prieteni, donatori, voluntari, restaurante și alte asociații partenere. Din noiembrie 2020 până în prezent nu am solicitat nicio finanțare de la autoritățile locale/naționale sau Uniunea Europeană.

Reporter: Ce planuri de viitor aveți?

Georgiana Bîrdan: Planurile noastre pentru anul 2022 implică proiecte care vor dezvolta conceptul de voluntariat.

Reporter: Georgiana Bîrdan, îți mulțumesc pentru interviu. Vă doresc mult succes pe viitor ție și colegilor tăi. Sper ca exemplul vostru să fie urmat ca model de bune practici și de către alte asociații și alți oameni marinimoși

Georgiana Bîrdan: Mulțumesc!

Ildiko Bădescu
Ildiko Badescu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.