Întorsătură de situație pe axa Cîțu-Drulă-Orban. Decizia premierului după ce ministrul Transporturilor l-a făcut ”zombie”

Întorsătură de situație pe axa Cîțu-Drulă-Orban. Decizia premierului după ce ministrul Transporturilor l-a făcut ”zombie”

aprilie 18, 2021 5

Mesajul ferm al liderului PNL Ludovic Orban despre respectul pe care ar trebui să îl poarte miniștrii premierului nu a contat prea mult pentru Florin Cîțu.

Acesta a dat de înțeles că nu-l va demite și pe ministrul Transporturilor după ce acesta l-a jignit incalificabil în public, numindu-l pe primul-ministru ”zombie politic”.

Față de acest gest fără precedent de la criza Băsescu-Ciorbea din 1998, Ludovic Orban, liderul principalului partid din coaliția de la putere a transmis un mesaj tranșant pe adresa lui Florin Cîțu: ”orice ministru care îl va ataca public pe premier va pleca acasă”.

Premierul Cîțu a subliniat însă astăzi că în evaluările miniștrilor nu vor conta opiniile acestora, fie și publice, ci ”evaluările vor fi corecte”:

  • ”Pot să îi asigur pe membrii cabinetului că voi face o evaluare corectă, nu pe baza a ceea ce spun (…) Nu îi voi evalua pe baza opiniilor”.

Așadar, premierul consideră ”opinie” jignirea pe care i-a adus-o Cătălin Drulă și nu va acționa împotriva ministrului Transporturilor.

Totuși, el consideră foarte bună poziția exprimată de șeful său de partid, Ludovic Orban, pe tema comportamentului între colegii dintr-un Guvern și șeful Cabinetului.

”În nicio țară democratică din lumea asta niciun ministru nu-și permite să atace premierul. Premierul e cel care conduce guvernul, ca atare, dacă ataci premierul înseamnă că nu mai ai ce să cauți în guvernul respectiv. Avertizez miniștrii că nu e o chestiune de moft, e obligația premierului de a revoca din funcție orice ministru care atacă premierul. Dacă cineva din guvern vrea să dea declarații critice la adresa premierului întâi să scrie demisia, apoi să dea declarații critice”, a fost mesajul tranșant al lui Ludovic Orban.

Pe de altă parte, un sondaj de opinie lansat de Vox Publica a cunoscut o întorsătură neașteptată, pe lângă cea cu declarațiile premierului Cîțu despre sancționarea sau nu a lui Cătălin Drulă.

Ieri, majoritatea votanților nu erau de acord cu demiterea lui Drulă de către Cîțu, în timp ce astăzi situația s-a schimbat radical: cei mai mulți cititori cer sancționarea ministrului Transporturilor!

Detalii, AICI

Totodată, la finalul articolului de mai sus care conținea sondajul de opinie au apărut în scurt timp foarte multe mesaje anti-Drulă!

[wpdevart_poll id=”17″ theme=”1″]

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.