”N-am fi vrut să existe miercuri dimineață”. Anca Dragu dă primul semn de pace între USRPLUS și premierul Cîțu

”N-am fi vrut să existe miercuri dimineață”. Anca Dragu dă primul semn de pace între USRPLUS și premierul Cîțu

aprilie 18, 2021 2

”Prezența miniștrilor USRPLUS la ședința de Guvern de după demiterea ministrului Vlad Voiculescu nu a fost o cedare în fața premierului României, a fost un gest de responsabilitate”.

Asta a declarat Anca Dragu, președintele Senatului României, la interviurile Insider Politic de la Prima TV.

Potrivit ei, gestul lui Florin Cîțu de a-l demite pe ministrul Sănătății a fost unul ”pripit”.

”Nu am fi vrut să existe miercuri dimineața (n.r. – ziua demiterii lui Vlad Voiculescu). Dar a existat, din păcate… De aceea, noi spunem că nu putem avem încredere în premierul Cîțu, dar pe de altă parte coaliția trebuie să continue activitatea”, a spus șefa de la Senat.

”Deci vreți continuarea coaliției, dar cu un alt premier?”, a sunat întrebarea moderatorului Sebastian Zachman.

”Vrem să începem să discutăm. Conceptele de dialog, de masa discuțiilor, de negociere trebuie să existe mai des în spațiul politic. Nu e vorba de înțelegeri pe sub masă, ci de un dialog serios, cu reguli”.

”Problema e că ați făcut un anunț foarte drastic, ați spus că îi retrageți premierului Cîțu sprijinul politic, iar acum păreți că dați înapoi”, a continuat moderatorul emisiunii.

”Nu suntem ca un copil care își ia jucăriile și fuge, suntem responsabili. Dar asta nu trebuie confundată cu slăbiciunea. Suntem oameni de stat, politici, responsabili, ne copii care se supără și pleacă acasă. Dar trebuie să recunosc că violența gestului premierului ne-a mirat”, a spus Anca Dragu.

Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.