Întrebare pentru Obama: unde-i Stiglitz? Şi despre cum mor ziarele

decembrie 8, 2008 0

Mai întîi, un articol excelent din Newsweek care aruncă puţin praf demitizant peste obamamanie. Michael Hirsh se întreabă unde este „omul care are întotdeauna dreptate”, Joseph Stiglitz, absent inexplicabil din echipa de economişti. Mă rog, nu chiar inexplicabil dacă ne uităm la criticile dure ale economistului de Nobel împotriva liberalizării nebune a capitalului, împotriva companiilor „prea mari ca să mai dea faliment”. Sau dacă ne uităm la „prietenia” lui cu Summers, prezent în echipa lui Obama. „Schimbare”, dar nu prea mare, în cazul lui Obama. Citiţi articolul.
 Mor ziarele
Mor ziare tari şi trusturi producătoare de „ştire”, Chicago Tribune de exemplu. Şi cred că trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău. Prosperă în schimb compilatorii de ştiri… Sînt două exemple despre cum se schimbă lumea o dată cu suportul pe care se difuzează text. Eu o numesc „criza subprime de conţinut”: am ceva pe tema asta în Money Express
 Un top al site-urilor americane care merge perfect cu vestea mortii unor furnizori clasici de stiri. Drudge mai sus decît NYT:
1. Yahoo! News news.yahoo.com 7.11% 1
2. CNN.com www.cnn.com 3.64% 2
3. The Weather Channel – US www.weather.com 3.17% 4
4. MSNBC www.msnbc.msn.com 3.07% 3
5. Google News news.google.com 2.59% 5
6. Drudge Report www.drudgereport.com 2.09% 6
7. The New York Times www.nytimes.com 1.97% 7
8. Fox News www.foxnews.com 1.88% 8
9. Yahoo! Weather weather.yahoo.com 1.45% 10
10. People Magazine www.people.com 1.44% 9

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.