Întunegrii TVR ies în CA. Culcer e judecată "etic"

mai 30, 2007 0

Are Haruki Murakami, de fapt  excelentul său traducător în româneşte, Angela Hondru, o formulă pentru nişte fiinţe care trăiesc undeva în subteranele Tokio+ului şi sînt ceva între om şi fantomă: le spune Întunegrii.
 Găsim o specie asemănătoare în TVR, subiect care mă plictiseşte deja prin repetiţia scandalurilor mereu cu aceleaşi elemente: maşinaţiuni politice de doi bani făcute de oameni ori rău intenţionaţi ori doar proşti, amestecate cu ceva jurassic ceauşist, plus mişcări suspecte în zona financiară cărora nimeni niciodată nu le dă de cap.
Marian Voicu, un moderator inventat să spele rufe pesediste, a revenit acum în forţă, ales democratic de salariaţii TVR. Vor avea exact ce îşi doresc, o veşnică băltire în compromis şi bani prea puţini sau prea mulţi şi nemeritaţi.
Mai tare e că aud că propunerea PC-ului pentru Consiliul de Administraţie ar fi Sabina Petre, cea luată sub aripă de Voiculescu după ce a plecat din fuincţia de director economic de la acelaşi TVR. O nesimţire tipic voiculesciană, să numeşti în CA+ul TVR-ului un om care se judecă cu postul public pentru delapidare (sau aşa ceva).
Mîine, la 13, Rodica Culcer e audiată la comisia de etică pentru articolele scrise în presă, articole care după Giurgiu, dacă vă amintiţi, erau în contradicţie cu misiunea şefului de la ştiri. Tudor Giurgiu, cu un mandat care se va tot prelungi probabil pînă în toamnă, vrea să scape de Culcer şi se ajută de toate mijloacele şi comisiile tevericeşti. O luptă surdă, fără sens.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.