Cum a reinvestit Basescu cabinetul Tariceanu II

mai 30, 2007 0

Cum? Cerindu-i demisia si declansarea de alegeri anticipate. A facut-o pentru ca era cea mai productiva cale de a-si ataca adversarii politici fara a-si asuma el insusi vreo solutie realizabila. Cum a si spus-o in fata Parlamentului, majoritatea partidelor nu-si doresc anticipate iar decizia e la mina lor. Si atunci? Pai, nu exista nici un “atunci”. Eu v-am spus ca sa nu ziceti ca nu v-am spus. Cam asta a fost mesajul. Ce n-am inteles e cum se va produce reforma clasei politice. Prin alegeri anticipate e clar ca nu. Nu trebuie sa mare analist ca sa-ti dai seama ca anticipatele nu fac altceva decit sa-l inlocuiasca pe Tanda de la PSd sau PNL cu Manda de la PD.

Ar fi fost o solutie, schimbarea sistemului electoral, dar despre asta Traian Basescu nu ne-a spus nimic. Si bine a facut. Pentru ca, spre deosebire de Emil Boc, Traian Basescu nu-si permite sa toarne orice prostie ii vine la gura (ma refer la chestiuni politice, nu la pasarici). Daca ar fi sustinut si schimbarea sistemului electoral si alegerile anticipate si-ar fi dat cu stingul in dreptul. Orice minte sanatoasa stie ca cele doua se exclud. Schimbarea sistemului de vot e o chestiune al naibii de complexa. Realist vorbind, ea poate dura si un an de zile. Numai procesul de delimitare a asa numitelor colegii uninominale poate dura luni de zile, chestiunea fiind atit de dificila si de controversata incit, tot realist vorbind, ne putem astepta, in caz ca se va ajunge pina acolo, la un veritabil blocaj. Specialistii stiu de ce.

Asadar…….Anticipate nem, guvernul Tariceanu II bine mersi. Ma tem insa ca nu vom mai avea nici macar un alt sistem electoral. Cu alte cuvinte, ma tem, realmente ma tem, ca scepticismului meu i se va mai da inca odata satisfactie. Of, votul meu!  

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.