"Io abia am venit din concediu". Chestorul Gheorghe Popa. Si niste ciutaci

decembrie 19, 2007 0

M-am tavalit de ris uitindu-ma la Realitatea aseara, mai ales la interventia chestorului Gheorghe Popa. In spate, un calorifer din ala tare, smuls parca din BD – uri. Domnul chestor sta incordat, cu un cablu iesindu-i din ureche si se preagateste de intrare in direct. I se pun intrebari din studio. Chestorul anunta spasit ca tocmai s-a intors din concediu. Politia lucreaza asadar. Au scos la inaintare unul din concediu ca sa zica public ca nu prea stie cum stau lucrurile. Chestorul anunta ca lucrurile sint sub control si ca au chemat la arme un locotent Colombo local care tocmai iesise la pensie. Intra apoi ministrul David si minte, minte, minte.
Efectul pervers al acestor incredibile bilbiieli si minciuni este tocmai acela ca unii cad in exagerare. Se readuc in scena dansuri, sindrofii cu Orban, unii il numesc „sobolan”. Dupa ce presa a preluat subiectul Cotidianul FARA SA CITEZE (ceea ce nu credeam ca se mai poate intimpla in 2007), au izbucnit istericii de doi bani care strica toata gravitatea subiectului. Si cind fortezi un ministru infractor sa demisioneze trebuie s-o faci ferm si cu decenta.
Fara neaparata legatura
M-am uitat vreo zece minute la Ciutacu si Norica Nicolai, noul ministru al justitiei. Primul practica acelasi sport al umflarii in pene in timp ce isi satisface interlocutorul (l-am mai vazut cu Vacaroiul intr-un adevarat dans prenuptial). Dar cum e posibil doamna, cum e posibila sa v-o traga asa, vai, dar e inadmisibil. Asta e jurnalism, cica. Mi-e deja scirba de stilul asta „curajos” doar din stil si ton, practicat de lingai fiorosi. Iar Norica se simtea acasa, normal. A zis ca stie ea cine-i plateste pe ziaristii care o ataca. Chiar nu mai au decenta. Si au pus si monopol pe jurnalismul onomatopeic din Romania. 

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.