Demisia, Domnule Orban! Si doua bonusuri (despre Stolnici si Tismaneanu)

decembrie 18, 2007 0

Ludovic Orban, intr-o declaratie publica, spune ca, in urma accidentului pe care initial nu l-a recunoscut, a existat o victima, una singura: EL! Si anume: sustine ca ar fi o victima a unui linsaj mediatic.
 Cu toata modestia, as indrazni sa ii sugerez ceva actualului Ministru al Transportului DEMISIA.
 BONUS I: Constantin Balaceanu-Stolnici si-a dat demisia din Academia Romana, in urma aparitiei unor recente detalii privind colaborarea sa cu Securitatea, publicate de ziarul Cotidianul.
BONUS II: Azi se implineste exact un an de la condamnarea oficiala  a comunismului in Romania. Cititi miine, in Cotidianul, un interviu pe care l-am facut cu Vladimir Tismaneanu, presedintele Comisiei Prezidentiale. Redau, mai jos, un fragment din interviu:
In 2007 ati venit mai rar in Romania, dar ati fost injurat mai des. Ieri s-a implinit un an de la legitimarea, la nivelul oficial al statului roman, a Raportului Comisiei conduse de dumneavoastra. Puteti face o tipologie a detractorilor dumneavoastra si/sau ai Raportului? In primul rind s-au remarcat prin virulenta si rea-credinta cei direct afectati de continutul Raportului: Ion Iliescu si sustinatorii sai (asa-numitul Institut al Revolutiei care a consacrat un intreg numar din ale sale „Caiete” pentru a denigra lucrarea noastra, acuzata a fi o „monstruoasa facatura”); fostii lachei ai cultului personalitiatii si corifeii protocronismului; istoricii oficiali ai „Epocii de Aur”, multi direct legati de fratele dictatorului, Ilie Ceausescu; ultra-nationalisti si neo-fascisti, prea putin interesati de consolidarea, prin actiunea demascarii dictaturii comuniste, de consolidarea democratiei liberale. Sa-i mai amintesc pe fostii securisti, agasati de faptul ca Raportul contine pagini devastatoare privind rolul nefast al institutiei pe care au servit-o si respinge mitul celor doua Securitati (cea cominternista versus cea patriotica). Trei publicatii s-au situat in fruntea campaniilor denigratoare: Ziua, Jurnalul National si Romania Mare. Nu mai vorbesc de gelozii profesionale, plati de polite catre unul sau altul dintre membrii Comisiei, frustrari din partea celor care s-au simtit lasati de-o parte. La care se adauga faptul ca Raportul a fost scris in plina batalie politica, deci a fost atacat cu patima de diversii basescofobi. Din punctul meu de vedere, discursul din 18 decembrie a fost momeentul declansator al campaniei de suspendare a Presedintelui Basescu.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.