Ion Cristoiu: ”Orban s-a aliat cu USRPLUS împotriva lui Iohannis”

Ion Cristoiu: ”Orban s-a aliat cu USRPLUS împotriva lui Iohannis”

septembrie 7, 2021 0

”Spre stupoarea lui Ludovic Orban, la 1 iunie 2021, intră în cursă Florin Cîțu. Evident, la îndemnul lui Klaus Iohannis.

Succesul fulgerător al lui Florin Cîțu îl neliniștește pe Ludovic Orban.

Știind cine e în spatele lui Florin Cîțu, el se aliază cu USRPLUS în războiul secret împotriva lui Klaus Iohannis.

În acest război Ludovic Orban conștient că pierderea șefiei PNL înseamnă moartea sa politică renunță la orice scrupul. Propune PNL o doctrină apropiată de cea a AUR, știind că președintelui nu-i convine asta, mai ales în raporturile cu Bruxellesul. Folosește presa USRPLUS pentru a duce campanie împotriva lui Florin Cîțu, după ce trimisese presei documentele din dosar.
Cînd USRPLUS depune Moțiune de cenzură împreună cu AUR Ludovic Orban se dă peste cap ca Moțiunea să ajungă în plen.

Deși adversarii din PNL n-au spus-o încă, Florin Cîțu, dar mai ales Klaus Iohannis se confruntă cu o alianță secretă între Ludovic Orban și USRPLUS.

Căderea lui Florin Cîțu înainte de Congres înseamnă practic pierderea cursei pentru șefia PNL. Cîștigătorul e Ludovic Orban.

Potrivit calculelor lui Ludovic Orban, o dată ajuns președintele PNL va începe asaltul asupra lui Klaus Iohannis pentru a fi desemnat premier va primi sprijinul USRPLUS, care-l va declara singurul premier PNL în stare să lucreze cu partenerii de Coaliție.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului e văzută de Ludovic Orban ca șansa nesperată de a fi ales președintele PNL și prin asta de a deveni premier. Dacă Florin Cîțu pierde, Klaus Iohannis apare PNL și Dreptei în general grav slăbit. Lui Ludovic Orban nu-i va fi prea greu să-i impună lui Klaus Iohannis – amenințîndu-l chiar cu suspendarea – să-l desemneze premier. Victoria i se pare atît de aproape încît nu se mai ferește. Declarațiile sale că va trimite Moțiunea în plen sărind peste Birourile Permanente e o dovadă.

Întrebarea întrebărilor pentru cei din PNL:
Va sacrifica din nou partidul Ludovic Orban pentru a-și atinge scopurile?!”

Sursa: cristoiublog.ro

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.