Imaginile pentru care Orban este acuzat de trădare în favoarea USR-AUR

Imaginile pentru care Orban este acuzat de trădare în favoarea USR-AUR

septembrie 8, 2021 0

Cineva din Parlament l-a surprins pe liderul PNL și al Camerei Deputaților în discuții intime cu doi mari adversari ai PNL. Ionuț Moșteanu (USR) și George Simion (AUR). – vezi foto sus.

Dar acesta nu este singurul motiv pentru care Ludovic Orban este acuzat de trădare și care a făcut conducerea PNL să adopte o decizie de excludere din partid pentru cei care vor mai acționa ca împotriva PNL.

Florin Roman și Ludovic Orban

Deputatul PNL Florin Roman îl atacă pe președintele partidului, Ludovic Orban, pentru decizia acestuia de a comunica moțiunea de cenzură Guvernului și pentru că a convocat plenul Parlamentului pentru citirea moțiunii depuse de USR PLUS și AUR. El spune că scopul acestui demers este dărâmarea Guvernului, în condițiile în care premierul Florin Cîțu este contracandiatul său la alegerile interne din PNL.

„Ceea ce invocă dl Orban este o decizie a CCR care se bate cap în cap cu alte două decizii despre care nu a mai pomenit. Noi funcționăm în baza statutului și a regulamentului, în cazul birourilor permanente reunite și a plenului reunit. Atâta timp cât BPR nu a avut cvorum, nu avem o moțiune, nu avem un „calendar, nu avem practic nimic”, a spus Roman, într-o conferință de presă.

Ceea ce face dl Orban – forțează, pe baza unei interpretări din două pasaje a unei decizii CCR, o procedură care din punctul meu de vedere are un singur scop, acela de a dărâma Guvernul, în cheia jocurilor interne din interiorul PNL”, a mai spus el.

„Am fost lider de grup în perioada în care dl Orban era premierul Guvernului. Aveam circa 20% în Parlament și susțineam minoritar un guvern care și-a trecut majoritatea legilor de adoptare a OUG-urilor Guvernului printr-o majoritate destul de largă. Dacă dl Orban dorește să discutăm despre acest mod de lucru în Parlament, inclusiv relația cu PSD, sunt dispus să merg oriunde să discut cu domnia sa pe această temă”, a continuat Roman.

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a declarat, marți seară, că liberalii nu vor renunța la Florin Cîțu. El a spus că reprezentanții USRPLUS „o să vină la guvernare” și cu Florin Cîțu premier. Pe de altă parte, liberalii iau în calcul și varianta unui guvernul minoritar PNL, a afirmat Sighiartău.

Sighiartău: ”Dacă USR vrea la guvernare cu PNL, atunci să respecte PNL”

Robert Sighiartău

Sigur că prima variantă astfel încât să avem o majoritate viabilă pe termen mediu și lung este să rămânem în formula cu USR PLUS, însă rediscutate anumite lucruri și revizuit comportamentul USR PLUS, care din punctul meu de vedere și al nostru este imatur și se vede foarte clar că este un partid lipsit de experiență guvernamentală și că nu știe să reacționeze în cazul unei crize, și nici nu înțelege ierarhia statului român.

A doua variantă bineînțeles că poate fi și un guvern minoritar, nu e nicio problemă.

Înțeleg că PSD nu vrea să guverneze țara și variante sunt viabile, dar, așa cum v-am spus, eu cred că în acest moment, din păcate, o țară întreagă se uită consternată la ceea ce se întâmplă și nu înțelege cum cei de la USR au adus în acest moment țara într-o criză politică.

Din păcate, suntem într-o situație în care nu trebuia să ajungem, mai ales că vine valul 4 al pandemiei și ați văzut că numărul de cazuri a crescut considerabil. Avem câteva probleme generate tot de criza pandemică, cu inflația, cu criza economică, care se manifestă sub alte moduri, creștere foarte mare de prețuri, creșteri de facturi”, a afirmat secretarul general al PNL, la B1TV.

Robert Sighiartău a spus că miercuri, la ora 10.00 va avea loc un Birou Permanent Național în care se va lua o decizie pentru a vedea „care e drumul în viitor”.

”Nu înțeleg dacă USR PLUS a luat decizia de ieșire de la guvernare sau nu. Dacă ei vor să guverneze cu PNL, trebuie să respecte PNL și deciziile PNL. PNL a spus foarte clar că îl susține pe Florin Cîțu premier.

Totodată, întrebat dacă liberalii iau în calcul o eventuală formulă de relaxare a negocierii cu USR PLUS și poate chiar să fie de acord să îl retragă pe Florin Cîțu de la Palatul Victoria, Robert Sighiartău a afirmat:

„Exclud aceste discuții, nu au avut loc asemenea discuții. Decizia noastră a fost extrem de clară și fermă de a-l susține pe Florin Cîțu în continuare premier al Partidului Național Liberal„.

Referitor la faptul că USR PLUS a transmis în repetate rânduri că o să revină la masa discuțiilor doar cu un alt premier, liberalul a spus: „O să vedeți că o să vină„.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.