Ion Cristoiu, verdict final despre meciul Cîțu-Orban și nota dată lui Dan Vîlceanu

Ion Cristoiu, verdict final despre meciul Cîțu-Orban și nota dată lui Dan Vîlceanu

august 22, 2021 0

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că până la congresul PNL din 25 septembrie nu va mai apărea un alt candidat la şefia PNL, nu se va retrage nimeni, Florin Cîţu şi Ludovic Orban rămânând singurii care îşi vor disputa conducerea partidului.

Ion Cristoiu mai spune că Florin Cîţu va câştiga funcţia de preşedinte al PNL, avertizând că după 25 septembrie se vor schimba multe lucruri, neexcluzând chiar o remaniere guvernamentală, în urma căreia Stelian Ion ar putea să-şi piardă postul de ministru al Justiţiei.

”După 25 septembrie, multe lucruri se vor schimba pentru că vom avea un partid, un PNL care are deja preşedintele, nu mai există bătălie internă, şi cu sprijinul preşedintelui, care sigur va fi Florin Cîţu, va mai putea să opereze. Va fi remaniere”, a declarat jurnalistul, potrivit Mediafax.

În prelungirea acestei idei, jurnalistul crede că primul pe lista celor pe care premierul îi are în vizor pentru a fi ”decapitați” este ministrul Justiției.

”Stelian Ion continuă ofensiva împotriva lui Iohannis, cerând ca CSM să se pronunţe cu numirea şefului la DIICOT. Din punctul acesta de vedere, eu i-aş da şi locul întâi pentru că normal aşa ar trebui să fie, să nu depindă de preşedinte şeful DIICOT. Şeful DIICOT să depindă de CSM. Probabil că, după 25 septembrie, o să-l dea afară”, afirmă Ion Cristoiu.

Potrivit jurnalistului, Dan Vîlceanu, noul ministru de Finanțe, a început mandatul cu dreptul, în ciuda faptului că a fost atacat din interiorul coaliției.

Astfel, Cristoiu l-a notat cu plus pe noul ministru de Finanțe, pe motiv că a avut abilitatea să treacă cu bine peste valul de acuzații aduse atât de PSD-iști, cât și de PNL-iștii din tabăra Orban.

„A reuşit să fie ministru de Finanţe, culmea, atacat de tefelişti că e pesedist. Este foarte bun traseismul când eşti în Opoziţie, nu şi când ajungi la putere”, a fost ”fotografia” pe care Cristoiu i-a făcut-o lui Dan Vîlceanu, pe care l-a plasat pe locul 2 în topul celor mai bune prezenții public ale săptămânii, citat de Mediafax.

 

 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.