…ISP – o lamurire si cateva nelamuriri

octombrie 29, 2009 0

…multumita „investigatiei interne” de la ISP, misterul s-a lamurit. Chantal Delsol era, intr-adevar autoarea scrisorii cu pricina, manipulata grosolan fiind de catre un rau-voitor, la randul sau instrumentul unor forte rauvoitoare.
Luati de cititi (multumesc inca o data, Liviu Antonesei!)
Domnule Antonesei,
Asa cum v-am promis, revin cu o punere in tema privind incidentul legat de d-na profesor Chantal Delsol.
Cu ajutorul dumneavoastra si a unui contact direct cu d-na profesoara, am stabilit parametrii situatiei: d-na profesor Chantal Delsol a fost victima unei manipulari grosolane instrumentata prin cineva care profitand de apropierea de domnia sa, si aflat foarte probabil la randul sau sub influenta unei terte parti de o factura caracteriologica similara cu el, a comis un abuz de incredere. Doamna Delsol a fost mintita ca numele sau ar fi fost pus pe o lista de sustinatori prezidentiali. Evident ca este o miniuna grosolana. Numele domanei Delsol nu a fost invocat in nicio o campanie legata de reforma parlamentara. Pentru a confuziona si acoperi aceste minciuni, promotorii manipularii au invocat ca explicatie apartenenta doamnei Delsol la boardul ISP si apoi s-au agitat pentru a produce si mai multa confuzie.
Esenta raspunsului doamnei profesoare este graitor : « Je n’ai aucune connaissance des affaires politiques roumaines ni aucune opinion là-dessus, je souhaite simplement que mon nom ne soit utilisé ni dans un sens, ni dans l’autre.?
Analizand situatia, conducerea ISP a hotarat ca esenta chestiunii se reduce la o problema intre doamna profesoara si apropiatul respectiv, o problema in care ISP nu are nici dorinta si nici caderea sa se amestece. Este neclar ce i-a fost spus doamnei profesoare in amanunt si cum scrisoarea domniei sale astfel obtinuta a ajuns sa fie distribuita de acest personaj fara ca ISP sa se afle pe lista destinatarilor. Este o chestiune delicata si reprezentantul ISP nu a dorit sa insiste lasand ca lamurirea sa aiba loc intre cele doua parti, in masura in care doresc sa o aiba.
De asemenea, analizand incercarea de a crea o campanie in jurul incidentului de manipulare, conducerea ISP a ajuns la concluzia ca initiatorii acestei mici campanii nu au nici un fel de autoritate intelectuala, profesionala sau politica relevanta si prin urmare nu prezinta niciun fel de interes in sensul unei reactii.
S-a sugerat in discutia interna a ISP ca miza campaniei nu era nici macar politic ci scoaterea din obscuritate prin mijloacele atacului si scandalului a unor nume care nu au reusit aceasta iesire pe cai profesionale conventionale. Discutia a concluzionat ca aceasta interpretare este nedreapta si ca majoritatea celor ce au cazut in plasa manipulatoare sunt niste victime la fel ca si d-na Delsol sau ISP.
Acestea sunt motivele pentru care ISP considera incidentul inchis.
Va multumesc din nou in numele ISP pentru promptitudinea si corectitudinea reactiei. Rugamintea mea este sa transmiteti mai departe la fel ca si pana acum continutul acestui mesaj astfel incat sa putem depasi acest moment si sa ne putem concentra in continuare atentia pe lucruri cu adevarat serioase.
In acest context dati-mi voie sa mentionez ca ISP planuieste sa organizeze curand un nou eveniment public legat de problema reformei constitutionale si parlamentare. Am inteles ca aveti un punct de vedere cu privire la acestea. In masura in care doriti sa-l exprimati in cadrul acestui eveniment, va rog sa-mi semnalati. Voi reveni cu detalii.
Cu pretuire,
Costel Stavarache
Ii multumesc si eu domnului Stavarache pentru promptitudine. Dupa cum spuneam, insa, si in postarea precedenta (daca scrisoarea deschisa a lui Delsol se dovedeste adevarata – ceea ce s-a dovedit), plutesc in continuare cateva nelamuriri. Il rog public pe aceasta cale sa dea dovada de aceeasi promptitudine in limpezirea acestora.
– dupa cum am precizat anterior, e adevarat ca ISP nu a sustinut nicodata public ca vreunul dintre finantatorii ISP (y compris Chantal Delsol) s-ar numara printre sustinatorii referendumului pentru uninominal. Si totusi, n-a avut nici o reactie publica (de care sa am cunostiinta) cand aceste nume au fost asociate in presa cu o campanie ISP de promovare a referendumului. Pentru a evita, asadar, asemenea neintelegeri in viitor, il rog pe domnul Stavarache sa precizeze in spiritul libertatii la informatie care a caracterizat dintotdeauna dreapta: (1) daca si in ce fel ISP este implicat in campania de promovore a referendumului; (2) cine anume a aprobat implicarea ISP in aceasta campanie (evident daca raspunsul la (1) e „da”); (3) cati dintre fondatori au fost informati in prealabil de aceasta implicare si care anume a fost reactia acestora.
Cu multumiri anticipate,
Alin Fumurescu – om
PS Felicitari pentru initiativa unei dezbateri! Astept detaliile.
PPS Nadajduiesc din suflet ca nu ma aflu, fara sa stiu, printre „conspiratorii: la care se fac referiri mai mult sau mai putin piezise.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.