Italieni la Bucureşti

octombrie 4, 2009 0

Sau epopeea ‘Francescai” in oglinda. Nu numai Roma devoreaza destine levantine   fugite de mizeria de acasa, ci si Dambovita spala in jegul  ei neadaptatii antrenori venetici de prin Cetatea Eterna.
Bergodi si Bonetti sunt doi oameni seriosi. Au venit la Bucuresti pentru un prim accent de  fotbal de cupe  europene .Nu se asteptau sa poarte laurii imediat, insa naclaiala in care s-au imersat nestiutori le poarta deja spre suprafata cadavrele de tehnicieni. Au fost devorati de slabiciunea umana a  finantatorilor pe care au incercat sa ii servesca in chip profesionist. Amandoi, fosti  fotbalisti de prima mana ai unor echipe de top din Serie A, aveau cu siguranta destule atuuri. Si ar fi avut si rezultate ! Sub conditia esentiala a rabdarii si a intelegerii limitarilor pe care le au proprietarii de echipa. Nerabdarea patronilor vine din succesul rapid pe care l-au avut in afaceri intr-o societate in care meritocratia nu e nici macar enuntata ca model.
Asta pe de o parte ,de cealalta exista limitarea drastica intre ceea ce cred ca pot face acesti finantatori  si ceea ce sunt in stare sa faca cu adevrat.Bergodi  a fost umilit si terfelit public , desi isi indeplinise exact atributiile. Acum a venit randul lui Bonetti. A fost demis dupa infrangerea de acasa cu Panatinaikhos pentru jocul las al lui Dinamo. Dar cine l-a vazut pe Borcea cum statea cu spatele la teren, tremurand  si cu manutele  la ochi imbratisat de un alt personaj aidoma lui a inteles ce e cu Dinamo. Leonidas, conducatorul “spartanilor” e cel mult un Conu Leonida fata cu realitatea.Dinamo reintra in morisca anticipata.
Rednic sau Andone isi vor mai pacali un sezon –doua carierele de antrenori , intre gangavelile lui Turcu si verdictele senoriale ale lui Borcea. Bineinteles oricare dintre ei cu Sapaliga deasupra capului.Asta apropos de Ion Marin , pompierul de servici, care ori de cate ori  arde sandramaua apare salvator cu cate o infrangere pe teren propriu la ultimele clasate.Fratii Becali vor stapani in continuare cu adevrat echipa si vestiarul cata vreme au majoritatea jucatorilor sub contract. Niculescu o sa mai joace vreo zece ani macar finalurile de meci tragand putin pe langa poarta si destin. Exista totusi curiozitatea daca un tip cu personalitatea lui Boneti va mai accepta contacte cu fotbalul romanesc.Inca ceva. Dupa joia neagra  din Stefan cel Mare ceea ce ar fi putut fi ciudat a fost cum dadea informatii certe din tabara dinamovista seful gruparii rivale.
Dar suntem in acceasi tara in care PDL stie inaintea opiniei publice ce se petrece in ograda PSD ului si invers. In fond masa de manevra e identica, nu –i asa?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.