Johannis – premierul lui Basescu?

noiembrie 19, 2009 0

Traian Basescu vorbeste, mai nou, despre un „premier de dreapta”.  „Voi desemna un al treilea prim-ministru dacă guvernul Negoiţă nu va fi învestit. Va trebui să fie un premier care să reprezinte dreapta”.
Tot Traian Basescu este, in aceasta camapanie electorala, autorul mai multor momente care tin de un anume mecanism de curtare a PNL. In intilnirea de la Cluj, l-am simtit pe seful statului cum isi inghite, strategic, citeva replici acide pe care, in alte conditii, ar fi dorit sa returneze apasat direct catre barbia lui Crin Antonescu. Tot Basescu spune, de mai multe ori, in aceasta campanie electorala, ca prima sa optiune in cazul in care va iesi presedinte din nou e pentru un guvern PDL-PNL.
Sa fim realisti: voturilor care merg in primul tur la Crin Antonescu sint mare miza a turului 2. Cine le ia pe cele mai multe, va fi probabil viitorul presedinte al Romaniei. Stia asta si Traian Basescu! Stie foarte bine asta si Mircea Geoana!
In aceste conditii, ce spuneti de urmatorul scenariu: Basescu il propune, contra spirijinului PNL in t2, pe Johannis premier!
Johannis e de dreapta, nu? Daca nu, poate deveni rapid…
P.S. Nu stiu mai multe decit dumneavoastra. E doar un scenariu, atacabil desigur. Doar atit: un scenariu!

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.