L-au identificat pe dentistul acuzat că își droga pacientele și le agresa sexual! Numele și poze în premieră

L-au identificat pe dentistul acuzat că își droga pacientele și le agresa sexual! Numele și poze în premieră

aprilie 2, 2021 0
Jurnalista Laura Ștefănuț a publicat pe pagina sa de socializare o postare-avertisment ”pentru femeile din București, fetele lor și mamele lor”, în care prezintă detalii despre cazul dentistului acuzat de mai multe paciente că le droga și agresa sexual.
”Încă trăim în țara unde sunt judecători care spun despre fetițe minore de 10-14 ani că ele au provocat violatori de 40 de ani, în țara unde sunt polițiști care își înjunghie partenerele, sau polițiști care nu vor să înregistreze plângeri de viol sau răpire a româncelor, țara unde un primar violează minore traficate și nu pățește nimic – nici din partea justiției, nici a partidului din care face parte”, spune indignată Laura Ștefănuț.
Redăm în continuare textul integral al editoarei, care publică și numele individului. Între timp, pe internet au început să circule poze inclusiv cu dentistul, soția și fetița celor doi.

Postarea Laurei Ștefănuț despre cum bate pasul pe loc cazul dentistului-monstru

”Aceasta postare are în primul rând rol de avertizare pentru femeile din București, fetele lor și mamele lor.
Nu știu dacă ați auzit despre dentistul din București acuzat de vreo 15 paciente că le-a drogat și răpit — ei bine s-au aflat numele și cabinetul lui, despre care consider că trebuie popularizate, fiind de interes public.
Cazul a ieșit la suprafață după ce Ștefania Costache (Lolrelai) a povestit public coșmarul prin care a trecut în urmă cu mai bine de un an și faptul că investigațiile polițiștilor nu avansează, iar doctorul își vede în continuare de profesie.
După ce Ștefania a ieșit public în mod curajos, au mai apărut alte 15 femei care l-au acuzat pe același doctor de aceleași infracțiuni: le-a drogat sub scuza anesteziei și s-au trezit la el pe acasă, cu aproape zero amintiri. Dintre cele 15, 7 au depus plângeri la poliție, după ce au văzut mărturia Ștefaniei.
Este vorba de femei cu vârste între 17 și 56 de ani.
Existau plângeri asupra medicului înainte ca Ștefania să fie abuzată. Doctorul a fost investigat ca martor în dosarul poliției, nu inculpat – de asta s-a și aflat atât de greu numele lui. Vă dați seama…
Chiar dacă respectăm prezumția de nevinovăție, potențialul de risc justifică transparentizarea numelui doctorului și a locului de muncă, chiar și înainte de finalizarea anchetei.
NUMELE ȘI CABINETUL: Costin Berechet, policlinica Titan, etaj 4
L-am căutat pe Google și am văzut cum primele articole sunt în continuare reclame la cabinetul lui, iar informații despre abuzuri apar mult mai jos, fiindcă presa, cu excepția unor bloguri, încă nu îi expune numele.
Cu siguranță nu este o soluție să luăm dreptatea în propriile mâini, dar trebuie să avem acces la informații de interes public și să presăm justiția să își facă treaba.
Încă trăim în țara unde sunt judecători care spun despre fetițe minore de 10-14 ani că ele au provocat violatori de 40 de ani, în țara unde sunt polițiști care își înjunghie partenerele, sau polițiști care nu vor să înregistreze plângeri de viol sau răpire a româncelor, țara unde un primar violează minore traficate și nu pățește nimic – nici din partea justiției, nici a partidului din care face parte.
Cinste și respect pentru Ștefania și curajul ei de a vorbi public, supraviețuitoarele unor abuzuri știm foarte bine cât de greu este să vorbești despre asta, știind foarte bine câți ne vor acuza pe noi că am provocat. Și toată rușinea din jurul unor asemenea coșmaruri, pe care în loc să o simtă abuzatorii, o simt tot cele agresate.
Deși exasperant de încet, știu că suntem tot mai aproape de o relativă vindecare și de sfârșitul unor vremuri în care femeile au fost tratate, individual sau colectiv, cu mult sub ceea ce merită.”
Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.