Leapşa: Să găsim ceva bun totuşi în inima candidaţilor

octombrie 6, 2009 0

Am primit o leapşă de la Costin care, într-o criză de optimism, vrea să găsească motive de vot în fiecare dintre candidaţi. Sper ca nu vrea sa puna stampila pe toti. Zice el aşa:

Nu ştiu cu cine să votez, nici unul dintre prezidenţiabilii care contează nu-mi inspiră încredere. Totuşi, încerc să găsesc câte un motiv pentru fiecare.

Iată ce văd eu bun în candidaţi, in ordine alfabetică:
1. Crin Antonescu poate funcţiona ca o pătrăţică pentru votul alb. E un tip sărac şi probabil cinstit. Nu are cum să fie Iliescu al liberalilor. dar sărăcia mi se pare o calitate importantă. Pare să ştie să se mulţumească cu puţin.
2. Traian Băsescu încă are vis de reformă. Ca orice tip puternic, riscă să îşi cultive în jur prea mulţi oameni slabi. Dar eu îl stimez pentru natura sa experimental-conflictuală. Cred că el a ţinut presa politică în viaţă. Nu ştiu cît de bine a făcut.
3. Mircea Geoană are şi el calităţi, deşi Iliescu spunea că „are şi defecte”. E un tip care ştie mecanismele diplomatice şi ar putea îndeplini ceva mai bine o misiune importantă a preşedintelui – aceea de a ieşi peste graniţă, dincolo de Sânnicolau, adică.
4. Sorin Oprescu – se trezeşte tîrziu. Altceva n-am găsit.
5. Remus Cernea (de care, probabil, n-aţi auzit, dar e candidat). Un defect şi o calitate – chiar se zbate, el verifică pe propria piele cît de sigure sînt mecanismele de zdrobire ale iniţiativei în România.
Transmit această leapşă, că poate au chef, oamenilor pe care îi cam citesc tot timpul: Comănescu, Tolontan, Mihnea Maruta.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.