Lecția Marii Britanii: englezii vor să taie în carne vie anti-Rusia, dar UE umblă cu mănuși cu Putin

Lecția Marii Britanii: englezii vor să taie în carne vie anti-Rusia, dar UE umblă cu mănuși cu Putin

februarie 25, 2022 1

Marea Britanie dă o lecție Uniunii Europene, la puțin timp după Brexit. Londra cere măsuri dure împotriva Rusiei, ca și SUA, în timp ce Europa, plină de ”cumetrii” cu Rusia, se codește.

”Am vrea să mergem şi mai departe, am vrea să ajungem la SWIFT, sistemul financiar care le permite ruşilor să îşi mute banii prin lume pentru a primi plăţi pentru gaz, însă există organizaţii internaţionale, iar dacă nu toate ţările îşi doresc ca ei să fie scoşi din sistemul SWIFT, atunci devine dificil”, a declarat declarat vineri ministrul Apărării de la Londra, Ben Wallace la BBC TV, scrie Agerpres.

Wallace a spus că Marea Britanie va continua să facă lobby printre aliaţii săi pentru a obţine sprijin în favoarea unei decizii de deconectare a Rusiei de la SWIFT. „Vom face tot posibilul pe care diplomatică”, a declarat el, citat de Digi 24.

În acelaşi timp, la Paris, ministrul de finanţe francez, Bruno Le Maire, a spus că opţiunea scoaterii Rusiei din sistemul SWIFT rămâne deschisă, dar că o astfel de măsură ar fi una de ultimă instanță.

Preşedintele american Joe Biden a declarat joi că SUA şi Uniunea Europeană au ales să nu scoată Rusia din sistemul SWIFT, dar că această chestiune ar putea fi revizuită.

Joi, marile puteri occidentale, inclusiv SUA şi Marea Britanie, au anunţat sancţiuni împotriva Rusiei, care vizează bănci şi elite, ca reacţie la invazia Moscovei în Ucraina, după eşecul ultimilor luni de dialog diplomatic.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.