VIDEO. Putin îngroapă copii de vii. Ținta: decapitarea guvernului de la Kiev și refacerea URSS

VIDEO. Putin îngroapă copii de vii. Ținta: decapitarea guvernului de la Kiev și refacerea URSS

februarie 25, 2022 0

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat vineri Rusia că vizează zone civile și a asigurat că cel puțin 137 de civili și membri ai armatei au murit și alte sute au fost rănite în prima zi a invaziei.

„Au spus că civilii nu au fost vizați, dar este o altă minciună a lor”, a asigurat el într-un videoclip publicat vineri dimineața, în care a deplâns și ceea ce el consideră o lipsă de sprijin din partea comunității internaționale:

„Ne-au părăsit. Suntem singuri”

Președintele ucrainean a spus că Moscova va trebui să discute cu Kievul „mai devreme sau mai târziu” pentru a pune capăt luptei: „Cu cât conversația începe mai devreme, cu atât pierderile Rusiei vor fi mai mici”, a adăugat el.

La primele ore ale acestei vineri, în centrul Kievului s-au auzit două explozii puternice.

Șeful statului a decretat o mobilizare generală pentru a încerca stăpânirea ofensivei. ONU estimează că există peste 100.000 de persoane strămutate din casele lor.

Uniunea Europeană și Statele Unite au anunțat noi sancțiuni.

„Putin are ambiții mult mai mari decât Ucraina. El vrea să restabilească fosta Uniune Sovietică”, a spus președintele american Joe Biden.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat invazia, iar mai multe orașe din estul Ucrainei, de la Sloviansk și Kramatorsk până la Harkov, la 30 de kilometri de graniță, au fost atacate.

Pentagonul consideră că atacul rusesc, pe diferite flancuri și diferite puncte ale graniței, urmărește „decapitarea” guvernului de la Kiev.

Potrivit Moscovei, forțele sale armate ar fi distrus 74 de instalații militare ucrainene și 11 aerodromuri.

Președintele Ucrainei, Volodímir Zelenski, a avertizat la primele ore ale acestei vineri că trupele ruse bombardează zone rezidențiale ale țării în a doua zi de luptă militară de când președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat o „operație militară specială” în estul tarii.

Atacurile au prins și copii sub dărâmături. Mame cu copii în brațe, familii disperate, bătrâni fără ajutor încearcă acum să scape din calea urgiei.

„Avioanele inamice operează cu brutalitate peste zone rezidențiale, în special în capitală. Explozii teribile pe cerul dimineții deasupra Kievului, bombardamente, impact direct asupra oamenilor, foc”, a spus președintele ucrainean într-un videoclip pe canalul său Telegram, potrivit agenției de presă ucrainene Unian.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.