Cazul batrînului de la Slatina. Nu mai spuneţi că nu există legi

ianuarie 26, 2009 0

Nu-i înţeleg pe cei care spun că în România n-ar fi legi pentru cei care, ca la spitalul din Slatina, lasa oameni sa moara pe culoare. Iata ce spune Codul Penal in vigoare:
Art. 314
Parasirea, alungarea sau lasarea fara ajutor, in orice mod, a unui copil sau a unei persoane care nu are putinta de a se ingriji, de catre acela care o are sub paza sau ingrijire, punandu-i in pericol iminent viata, sanatatea sau integritatea corporala, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani.
Este aparata de pedeapsa persoana care, dupa savarsirea faptei, isi reia de buna-voie indatoririle.
___________
Alineatul 1 a fost modificat prin art. I pct. 19 din Legea nr. 197/2000.
Lasarea fara ajutor
Art. 315
Omisiunea de a da ajutorul necesar sau de a instiinta autoritatea, de catre cel care a gasit o persoana a carei viata, sanatate sau integritate corporala este in primejdie si care este lipsita de putinta de a se salva, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 1 an sau cu amenda.
Lasarea fara ajutor prin omisiunea de instiintare
Art. 316
Neinstiintarea autoritatii de catre cel ce gaseste o persoana abandonata sau pierduta, care are nevoie de ajutor, fiindu-i pusa in pericol viata, sanatatea ori integritatea corporala, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 6 luni sau cu amenda.
E limpede că unii au interesul să susţină că nu avem legi. Dar dacă există, de ce să nu le amintim? Iar cei care ar trebui sa se sesizeze in acest caz de notorietate publică de ce n-o fac?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.