Liberalii i-au luat Olguței ”banii mortului de pe piept”. Cele mai bogate companii de stat – la PNL, nu la PSD

Liberalii i-au luat Olguței ”banii mortului de pe piept”. Cele mai bogate companii de stat – la PNL, nu la PSD

noiembrie 23, 2021 0

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, alături de alți lideri PSD, au ținut să-l laude pe Marcel Ciolacu pentru negocierile făcute cu cei de la PNL și UDMR.

Lia Olguța Vasilescu l-a felicitat pe Ciolacu și i-a ironizat pe liderii PNL. ”Jos pălăria pentru modul în care ați negociat! Chiar jos pălăria! (…) Cum zicea cineva ieri: le-a luat Marcel și banii de pe piept”, a spus Olguța Vasilescu, în ședința PSD.

Dar la momentul faimoasei declarații, Lia Olguța Vasilescu nu știa un detaliu care schimbă total sensul ”banilor de pe pieptul mortului”.
Pentru că PNL a negociat cu PSD să preia o listă întreagă de mari companii de stat, pline de bani și funcții, care aruncă în planul doi imaginea negocierii pentru ministere, unde într-adevăr PSD apare câștigător, cum zice Olguța Vasilescu.
Practic, liberalii au pus mâna pe entități care reprezintă crema economiei naționale, prin negocieri care arată că ”mortul” e la PSD, nu la PNL.

Companiile cu capital de stat care au ajuns la PNL

CNAIR (Compania de autostrăzi), Compania Națională de Investiții (în subordinea Ministerului Dezvoltării), Romsilva, Tarom, CFR Călatori, Metrorex, Hidroelectrica și Transgaz.

Principalele instituții de stat ce revin PNL sunt: Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Garda de Mediu, Casa Națională de Pensii, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), Agenția Sanitar-Veterinară (ANSVSA), Registrul Auto Român (RAR), Oficiul pentru jocurile de noroc, Departamentul pentru Relația cu Moldova.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.