USR-ul lui Macron a vrut să-l ”facă” pe Iohannis cu ”procurori Rezist”

USR-ul lui Macron a vrut să-l ”facă” pe Iohannis cu ”procurori Rezist”

noiembrie 9, 2021 1

”De când a început criza asta?

07 dec. 2020 Premierul Ludovic Orban a anunțat că demisionează din fruntea guvernului. Decizia venea după o discuție avută cu președintele Klaus Iohannis, în care președintele i-a cerut să își asume eșecul de la alegerile parlamentare. Ludovic Orban nu va mai fi propunerea de premier pentru noul guvern.

7 dec. 2020 Nicolae Ciucă a fost numit prim-ministru interimar. De ce tocmai Ciucă? Ce se întâmplase până atunci? Nicolae Ciucă, în calitate de ministru al Apărării în guvernul Orban, a suspendat două licitații pe armament câștigate de două companii franceze. Și a dat contractele, prin încredințare directă, unor companii americane.

În luna octombrie 2020, Ludovic Orban fusese convocat la Paris, unde a avut întâlnire cu premierul francez. Și a fost tras de urechi. Întorcându-se în țară, i-a cerut lui Ciucă să respecte rezultatul licitațiilor. I-a fost fatal. În decembrie, Iohannis i-a cerut demisia. Îl supărase pe unchiul Sam.

Apropiindu-se retragerea Angelei Merkel, Iohannis avea de ales. Merge preponderent pe cartea UE, în care Macron își revendică tot mai mult rolul de play-maker al UE, sau pe cea a USA? Unde interesele sale personale sunt legate direct, după terminarea mandatului, unde-și are și casele? Logic, a ales cartea USA. E vorba de imunitate.

Ce greșeală fatală a făcut USR? Crezând că „are spate” puternic prin Macron? Prin Stelian Ion a încercat să-și pună procurori #rezist la șefia parchetelor. Ocolindu-l pe Iohannis. Și și pe cei de la ÎCCJ. I-a trimis lui Iohannis lista cu procurorii cu numai o zi înainte de demararea procedurii de numire. După care a plecat în concediu și și-a închis telefonul. Să sune Iohannis ca boul…

Păi se poate? Ce-a făcut Iohannis? I-a transmis lui Cîțu să-l demită imediat, pentru a stopa demararea procedurii. E, asta a fost tot. Și USR-ul se mai aștepta să-l accepte Iohannis din nou la guvernare? Când ei voiau „să-l facă” cu procurorii?

Da, o majoritate din PNL voia să refac alianța. Știam asta, hotărâseră. Chiar și Cîțu. Numai că a venit ordinul lui Iohannis: Pee See Dee… USR-ul lui Macron trebuia decuplat de la butoanele puterii. Fiindcă e imprevizibil.

E, adăugați la asta și faptul că în Germania, SPD-ul, echivalentul PSD, va forma noul guvern. Deci, ai pe de o parte sprijinul Unchiului Sam, pe de altă parte pe al social-democraților germani. Ce voiai să aleagă Iohannis, USR-ul lui Macron? Nu l-o da pe el inteligența afară, dar măcar atâta lucru putea să înțeleagă, de unde bate vântul.”

(sursa: Facebook/Angelo Davidescu)

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
One thought on “USR-ul lui Macron a vrut să-l ”facă” pe Iohannis cu ”procurori Rezist”
 1. Avatar

  Dunn

  O analiza REALISTA! Mai putin ultima fraza – inutila si nedreapta.

  In plus, (pun intentended) Ciolos a atacat azi la ora doua Polonia prietena aflata in fata unui atac rusesc fara precedent.

  Ciolos chiar este idiot. Daca tacea macar parea inteligent.

  Macron crede ca suntem in secolul XIX si el e un fel de Napoleon al III-lea. Nu este, iar garantiile de securitate ale Frantei sunt la fel de sigure ca cele rusesti. Stii sigur ca Franta nu va face nimic si stii sigur ca Rusia te invadeaza. Asta e singura siguranta!

  Oficina de spionaj franceza trebuie daramata complet, iar naivii recuperati. Naivi folositi pe post de paravan sunt si la USR. Desi si asta e destul de dificil ca-s spalati profesional pe creier.

  noiembrie 9, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.