Ipocrizia USR: a ”înjurat” PNDL 3, în timp ce TOȚI primarii săi cereau bani prin ”Anghel Saligny”

Ipocrizia USR: a ”înjurat” PNDL 3, în timp ce TOȚI primarii săi cereau bani prin ”Anghel Saligny”

noiembrie 9, 2021 0

Attila Cseke, ministrul Dezvoltării, a mai demontat o mare ipocrizie a USR, partid care una zice și alta face.

Ministrul UDMR a dezvăluit că primarii USR au cerut ”la greu” bani prin PNDL 3, zis și ”Programul Anghel Saligny”, pe care Cioloș&co l-au torpilat efectiv în vremea lui Cîțu, pe motiv că este o ”sugativă” de bani publici pentru PNL.

Ministrul Dezvoltării a precizat că toți primarii USR PLUS au cerut bani prin programul Anghel Saligny.

„Am constatat cu bucurie că toate localitățile cu primari USR-PLUS au cerut finanțare prin Anghel Saligny. Înseamnă că USR-PLUS a înțeles, în cele din urmă, că este nevoie de acest program de finanțare și că este unul bine gândit, care merită accesat”, a declarat ministrul Dezvoltării.

Suma totală a cererilor de finanțare este de 137,59 de miliarde de lei, cerute de 3.147 de UAT-uri pentru 7.545 de proiecte, în condițiile în care bugetul programului este de 50 de miliarde.

„Accesul la apă este un serviciu de bază, nu un lux, drumurile reabilitate pe care se poate circula în condiții de siguranță nu sunt un lux. Faptul că au fost depuse cereri de finanțare pentru o sumă aproape triplă față de cea alocată arată că a fost nevoie de acest instrument de finanțare.”, a declarat Cseke Attila.

Avatar
Ionuț Filip
Ionut Filip
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.