Locomotiva PD-L şi catindatul Băsescu. Sau tot viceversa?

octombrie 7, 2009 0

Farul după care alerga electoratul PD-L, marinarul Băsescu care pufăia în sondaje mai ceva ca Popeye, pare să fi ajuns la mâna propriei sale creaţii, PD-L. Mai exact la maşinăria de vot, testată cu succes pe EBA la recentele europarlamentare, importată de la rivalii PSD fără să plătească vreun copyright.
basescu
În condiţiile unui absenteism anticipat de toată lumea mai ales în mediul urban, punga cu mălai, baxul cu zahăr, plicul cu euroi sau microbuzul rămân arme electorale vitale pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie-decembrie. Legale sau, mai exact, greu de depistat, în condiţiile în care PD-L şi PSD, înainte de jihadul din teritoriu, şi-au dat mâna pentru a nu promova softul care ar fi interzis turismul electoral. Or, toate aceste intrumente se află la îndemâna şi controlul total al baronilor locali, gata oricând să trădeze pentru cauza nobilă a puterii.
Ajutorul este cu atât mai importnat cu cât „hăhăitul” lui Băsescu este dublat acum de poantele doctorului Oprescu. De asemenea, mereu trâmbiţata „întoarcere la popor” ar putea avea efecte mai reduse dată fiind vocea tot mai pregnantă a lui Ion Iliescu, chiar dacă liderul PSD are rezerve în a-l promova pe „prostănacul” Geoană.
E drept, Băsescu, a demonstrat-o în repetate rânduri, centrează şi dă gol cu capul în acelaşi timp în PD-L, iar funcţia pe care o deţine i-a permis să îi ţină la respect şi la dosar pe liderii PD-L, care au tăcut mâlc după o tentativă de puci la ultima ieşire de la guvernare regizată de preşedinte. În plus, fără Băsescu preşedinte, contra-jihadul PSD ar putea face multe victime în teritoriul PD-L. Pe cine aţi paria?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.