Lucian Mândruță despre suspendarea vaccinului Astra-Zeneca în trei țări: ”Asta nu mai e conspirație”

Lucian Mândruță despre suspendarea vaccinului Astra-Zeneca în trei țări: ”Asta nu mai e conspirație”

martie 11, 2021 1
”Islanda, Norvegia si Danemarca au suspendat folosirea vaccinului Astra-Zeneca.
Măsura de precautie a fost luată nu din cauza efectelor secundare pe care le stim (febra, dureri), ci din cauza unor trombi sanguini (coagulari, cheaguri de sange) in cateva persoane care au primit vaccinul.
Agentia nationala daneza pentru sanatate a declarat ca nu a reusit sa stabileasca o legatura intre aceste cheaguri si vaccin, insa din precautie a oprit folosirea lui. Late edit: la fel a facut si Italia, care a oprit un lot de vaccin, acelasi care fusese distribuit si in aceste tari.
Cheagul de sange poate circula in organism si poate provoca inclusiv accidente vasculare cerebrale. El e cunoscut si studiat, e o cauza cunoscuta a paraliziilor sau afaziilor sau embolismului pulmonar, de exemplu.
Poate fi provocat de o multime de factori, de la obezitate, colesterol inalt, fumat, stat la pat si pana la afectiuni ale sangelui, inclusiv cele legate de varsta inaintata.
Ma gandesc ca astfel de stiri trebuie date si discutate. Pentru ca asta e esenta spiritului critic si stiintific: sa cauti toate datele.
La fel ar trebui sa faca si comunicatorii oficiali. Aici nu mai e o conspiratie: aici e tot stiinta!
Aviz CNCAV: daca vrei sa iti pastrezi credibilitatea dai si vestile proaste”.
Sursa: Lucian Mândruță/Facebook
VoxPublica
VoxPublica
One thought on “Lucian Mândruță despre suspendarea vaccinului Astra-Zeneca în trei țări: ”Asta nu mai e conspirație”
  1. Mariana

    Ieri am facut acest vaccin si da mă simt obosită am dureri musculare si am facut un pic de febră aseară dar cu paracetamol am rezolvat .Acum sunt la muncă si încerc să rezist până la 10 seara când se termină programul în rest NIMIC de speriat …sfatul meu după vaccin a doua zi stați acasă !

    martie 11, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.