Ma gasiti si in revista 22

septembrie 1, 2009 0

Ma gasiti acolo cu o oarecare frecventa, asa cum am stabilit atunci cind am raspuns onorantei invitatii pe care am primit-o de la doamna Palade.
Pentru inceput, asta!
Un fragment:

L-au tradat serviciile pe Traian Basescu?

Survolând istoria politică recentă a României, e bine să ne amintim câteva semnale date de „servicii“ în momente–cheie electorale pentru ca, apoi, făcând media, să îndrăznim un răspuns în legătură cu ce se întâmplă acum.
Putem începe cu 1996, anul în care au avut loc primele confruntări electorale echilibrate în privinţa prezidenţialelor. Şeful de atunci al SRI, Virgil Măgureanu, a anunţat cu câteva luni înainte de momentul scrutinului pentru prezidenţiale că votează „schimbarea“. La acea vreme, „cheia“ era chiar „schimbarea“. Deznodământul poveştii electorale prezidenţiale din ‘96 e bine cunoscut: cei care invitau „să continuăm ce am început împreună“ au trecut în opoziţie, Emil Constantinescu a devenit preşedinte al României, împlinind şi dorinţa mărturisită a şefului SRI. Acesta din urmă însă a trebuit să renunţe la poziţia sa de putere la scurt timp după ce s-a produs „schimbarea“.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.