Elena Udrea ascultă E.M.I.L.! Şi The Moood, şi Discoballs!

septembrie 1, 2009 0

N-aţi înţeles nimic din titlu, dar nu disperaţi. E doar o idee creaţă.
Udrea rupe, îmi spun toţi specialiştii ştirilor. La tv face audienţă fie că o dai călare pe cal, fie că o dai luînd liftul în Parlament. Este omul care aduce audienţă-accesări şi ce mai doriţi prin simpla prezenţă. s-au răsdicutat motivele. Dar aş vrea să o folosim fără milă.
Nu ne putem sătura de Udrea? Atunci putem utiliza cuvîntul ultracăutat „Udrea” pentru a promova chestii de care a auzit prea puţină lume. Asta fac eu acum, am plasat cuvîntul Udrea ca să vă recomand să căutaţi live nişte trupe.
Îmi cer scuze aşadar, nu am nimic de spus despre Udrea, nici ea însăşi nu prea a avut nimic nou de spus despre sine azi şi totuşi a umplut televiziunile.Folosiţi ştampila Udrea pentru orice! ca să vă vindeţi pasiunile fără audienţă: fie că e punk romanesc, fie că e vreo carte nouă mişto care nu e scrisă de Cărtărescu!
Despre oameni care îi dau înainte: E.M.I.L.
Atîta zgomot că am şi uitat să pun ceva cu adevărat mişto: am fost la lansarea noului album EMIL în Vamă, acum citeva saptamini – excelent concert. O senzaţie  de siguranţă pe care numai nişte tipi – care şi-au văzut de punk-ska-rockul lor într-o lume muzicală aiurea – ţi-o pot da…
Asta-i reţeta: să faci scena să duduie şi să cînţi de-adevăratelea în faţa unor sute de oameni care ştiu despre ce e vorba. E cea mai optimistă experienţă din ultima vreme. Dora a făcut poze şi filmuleţe. Pentru mai multe chestii, mergeţi pe siteul lor, al EMIL-ilor.
Pistol cu capse au deschis EMIL. Si au fost buni. Vocalistul mai ales.
A urmat EMIL, o trupă care-şi vede de treabă. Excelenţi live, energie cum n-ai să găseşti printre leşinaţii din playlisturile iubite de radiourile de pe aici. Au trecut zece ani de cînd sînt împreună, au album nou, sînt ultratineri, căutaţi-i.
emiliimici
Moood şi Discoballs
Alt concert, altă distracţie, în Silverchurch, săptămîna trecută. The MOOod au fost excelenţi, vocalul e de 10 clase. Îi caut să-i mai văd. Un prieten îmi repeta ritmic în ureche „ce buni sînt ăştia” şi eu îi dădeam aceeaşi replică. Chiar au forţă, deşi privesc sceptic trupele romaneşti care cîntă în engleză. O trupă cu energia lor ar trebui să aibă mesaj pe măsură, or în engleză orice se topeşte cam orice, imediat. O iau însă ca pe un manifest: „noi nu sîntem de aici, sîntem accidental din România” şi atunci e ok 🙂
Dup-aia ne-am zbătut încet şi sigur pe muzică de Discoballs, oameni care au chef de ceva experiment, de zbucium alternativ electro şi care trebuie musai urmăriţi.
Ascultaţi pe myspace, youtube, pe unde-i mai găsiţi. Evadaţi din lumea Udrea. Folosiţi-i notorietatea în scopuri nobile! Puneţi-v-o pe tricou cu mesajul „Udrea ascultă EMIL şi Discoballs” :), poate foloseşte la ceva. Sau măcar pe blog.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.