Mai poate fi salvat PNL?

martie 27, 2007 0

Doar cineva care nu vrea sa vada cum stau lucrurile cu adevarat poate contesta faptul ca marele perdant al actualei crize politice este Partidul National Liberal.
Nu stiu altii ce (si cum) cred, insa convingerea mea este ca, impins sau de buna voie, PNL se duce catre o zona in care va fi greu sa isi (re)gaseasca mult pretinsa substanta liberala.
In privinta faptului ca liberalii vor fi marii perdanti ai luptelor politice care se dau acum avem, la nivelul instantelor care fac opinie in Rominia, o cvasi-unanimitate. De ceva vreme insa, isi face loc si o varianta “hard” a acestei evaluari: PNL e pe moarte. Nu vreau sa ma opun din start acestei idei, mai ales ca liberalii executa acum destule manevre sinucigase din punct de vedere politic.
Cred insa ca e mai util sa vedem daca exista solutie la aceasta sentinta (care cistiga, asa cum am spus, tot mai multi adepti). Ce ar trebui sa faca liberalii sau ce ar fi bine sa li se intimple pentru a iesi de pe acest drum care pare, tot mai evident, fara intoarcere? Ce, cit sau pe cine ar trebui sa schimbe liberalii pentru a vorbi despre un alt fel de PNL- tonic si nu euforic, cu adevarat puternic?
Ca sa avem (inca) un punct de plecare, iata o ipoteza de lucru: Crin Antonescu in locul lui Calin Popescu-Tariceanu?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.