Maia Sandu vorbește în premieră deschis, ca președinte, despre unirea Basarabiei cu România

Maia Sandu vorbește în premieră deschis, ca președinte, despre unirea Basarabiei cu România

decembrie 28, 2021 1

Potrivit Maiei Sandu, unificarea Moldovei cu România, pe care o seamă de cercuri politice de la Bucureşti și Chişinău o doresc, este posibilă doar cu acordul majorităţii covârşitoare a moldovenilor, scrie Adevarul.ro.

„Ştim că sunt mulţi oameni care susţin această idee, dar există şi o altă parte a societăţii care este speriată de ideea unificării. Un proiect atât de mare nu poate fi implementat decât cu sprijinul majorităţii covârşitoare din societate. Să vedem cum se vor dezvolta evenimentele”, a spus președinta Moldovei.

Potrivit sondajelor de opinie, unirea Moldovei cu România este susţinută de 20% până la 40% dintre moldoveni. Observatorii notează că rândurile susţinătorilor acestei idei sunt acum alimentate de cetăţenii dezamăgiţi de elitele politice moldoveneşti.

„Constituţia noastră spune că suntem o ţară neutră. Nimeni nu a schimbat-o. Nu există astfel de iniţiative acum. Nu reprezentăm nicio ameninţare militară”, a răspuns Sandu la întrebarea unui jurnalist despre posibilitatea aderării la un bloc militar precum NATO.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
One thought on “Maia Sandu vorbește în premieră deschis, ca președinte, despre unirea Basarabiei cu România
  1. Avatar

    Vasile M

    Presedinta R. Moldova are dreptate . 75% din populatia Moldovei nu este de acord cu unirea . Acolo traiesc mai multe etnii pe langa romani. Ucrainieni, gagauzi, rusi, tatari , etc. Transnistria este o mare problema . Rusia nu si-a retras armata a 14 a nici zi Separatistii prorusi nici nu vor sa auda de unire. Unii visatori precum Simion (AUR) au devenit persoane care au interdictie de a intra in Moldova . Economic da , se poate , dar politic categoric nu.

    decembrie 28, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.