Managerul Caramitru – lista neregulilor descoperite de MInisterul Culturii

Managerul Caramitru – lista neregulilor descoperite de MInisterul Culturii

noiembrie 22, 2019 0

Acum câteva luni, mai mulți actori sindicaliști de la Teatrul Național semnalau nereguli în felul în care Ion Caramitru conduce instituția. De la faptul că se joacă prea des producțiile în care e implicat directorul (care ia 10% din încasări), până la cazuri clare de netransparență. Externalizarea unor seervicii îi adusese pe unii oameni în pragul concedierii, practic erau în leasing – dar, da, asta e legal, pentru asta trebuie altă luptă sindicală.

Mai jos aveți răspunsul fostului ministru al culturii dat sindicaliștilor. Și mai aveți un răspuns despre piesele în care e implicat Caramitru și procentele încasate. Atribuirea contractului către firma de bilete (e scandalul cu firma în care sunt implicați fiii lui Caramitru) este netransparentă – sunt bani transferați în costul biletului (subvenționat public!). Deci chestiunea încă așteaptă să fie lămurită. Pare o afacere de familie dubioasă.

Mai sunt niște sume care nu prea ies: plata pentru medicina muncii nu corespunde cu numărul de angajați; sumele pentru chirii nu corespund cu ce ar fi trebuit încasat (aici diferența e uriașă și ar trebui justificată. Raportul:VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.