Marea întrecere națională ”Jos, Guvernul Cîțu!”. PSD depune și el o moțiune, USR și AUR au alta, cine urmează?
Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunţat, marţi, că PSD a depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.
Grindeanu a precizat la Palatul Parlamentului că moţiunea are titlul „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!”.
Folosirea expresiei ”penalilor” din moțiunea PSD are legătură cu istoria acestui partid, care de la Ion Iliescu la Liviu Dragnea a fost acuzat că este plin de oameni cu probleme penale.
PSD profită și prin această moțiune de incidentul din SUA al lui Florin Cîțu pentru a-și desprinde imaginea de ”partid de penali”.
De menționat, din nou, că în SUA incidente precum cel în care a fost implicat Florin Cîțu sunt cu milioanele și ele nu fac persoanele respective ”penale”, deoarece judecătorul, deși este unul de penal, de cele mai multe ori nu trimite cauza mai departe, într-un proces cu consecințe penale, deoarece majoritatea șoferilor fac un acord de recunoaștere a vinovăției și totul se oprește acolo.
În plus, în România, termenul de ”penal” a fost folosit împotriva celor care au acționat în timp ce dețineau funcții publice (nu fapte legate de copilăria sau tinerețea lor) în direcția corupției.
Dar PSD rămâne se pare obsedat de a folosi strategia ”hoțul strigă hoții” și spune că își dorește nu doar căderea Guvernului Cîțu, ci mai mult.
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că în actuala situaţie nu se mai poate crea o altă coaliţie de guvernare şi soluţia o reprezintă organizarea de alegeri anticipate.
„Noi nu credem că nu se mai poate reseta sau crea o altă coaliţie care să guverneze în continuare. Alegeri anticipate. Asta e decizia şi soluţia PSD în acest moment”, a declarat Ciolacu, într-o conferinţă de presă organizată la sediul PSD.
Moțiunea PSD se adaugă însă celei depuse de AUR și USR, iar senzația e că România nu mai are astăzi alt scop decât să dărâme propriul guvern.
O situație nemaiîntâlnită nicăieri în lumea civilizată, unde scopul este stabilitatea politică, în vremuri de criză, deoarece instabilitatea alungă investitorii și provoacă mari daune economiei.