Mărturia emoționantă a ziaristei operate de tumoare pe creier care s-a vaccinat cu serul AstraZeneca

Mărturia emoționantă a ziaristei operate de tumoare pe creier care s-a vaccinat cu serul AstraZeneca

martie 16, 2021 0
Oana Marinescu face parte din ”garda veche” a jurnaliștilor, apărută la scurt timp după Revoluție. Are însă o bogată experiență de lucru în mediile politic și de business, pe ce știe să facă mai bine: comunicare. Este o voce competentă a cetății și postările de pe pagina ei de socializare arată că rămâne în continuare un partener loial al presei profesioniste, oneste și curajoase deopotrivă, deși nu mai practică meseria sa de suflet.
Dintr-o astfel de postare, am aflat însă și o ”știre„ nefericită: Oana Marinescu luptă cu o boală dură, despre care vorbește deschis și sincer în public. Dar cu atât mai interesant este că, deși traversează această grea încercare, Oana nu a ezitat să se vaccineze repede cu serul AstraZeneca, pus acum sub semnul întrebării în mai multe țări din Europa.
Textul Oanei Marinescu este emoționant. Îl redăm în continuare integral, nu înainte de a-i transmite mesajul redacției Vox Publica de sănătate maximă și felicitări sincere pentru curajul asumării a două bătălii imense: cea cu boala proprie și cu mentalul colectiv, puternic ”infectat” de suspiciuni.

Mărturia emoționantă a Oanei Marinescu despre boala sa și vaccinarea anti-COVID

”Vad ca 35.000 de oameni au anulat vaccinarea cu AstraZenecca. Nu-i condamn. Nesiguranta si spaima sunt mari. Dar eu n-as fi facut aceasta alegere in acest moment.
Am facut vaccinul cu AZ la sfarsitul lunii februarie. Sunt in categoria bolilor cronice. Si efectele cele mai dure post-vaccin le-am simtit exact acolo unde cred ca m-ar afecta cel mai rau virusul daca ma imbolnavesc: la cap.
Dar cu 4 paracetamoale, cateva ore de somn si o plimbare pe.munte, am reusit sa-mi revin. Efectele secundare am inceput sa le simt la 12 ore dupa vaccin si au durat cam 20 de ore, din care dificil a fost doar in primele 6 ore, pana m-am prins ca trebuie sa iau paracetamol (2) si sa zac pana isi face efectul.
Din pacate, doctorita de la centrul de vaccinare a fost atat de captivata de povestea tumorii mele pe creier, incat, in timp ce imi studia fruntea si ma linistea ca nu se vor declansa reactii de tip epileptic, daca nu le-am mai avut dupa operatie, a uitat sa-mi spuna sa iau un paracetamol daca simt vreo stare febrila sau de inflamatie. Iar starea avuta dupa vaccin nu a adus intocmai cu starea obisnuita febrila sau de inflamatie. M-am prins intr-un final ca poate fi ceva de genul asta si am luat paracetamol, asa la plezneala. Mi-a facut bine. Am baut si ceaiuri multe.
Am vazut ce se scrie despre AZ. Desigur, cand am citit titlurile m-am speriat si eu. Apoi am citit fondul si mai multe surse. Nu e dovedita o legatura directa intre vaccin si acele probleme de coagulare a sangelui.
Problema este ca traim si incercam sa supravietuim intr-un context foarte dificil, iar incompetenta si populismul decidentilor sunt fara limite. Si nu avem incredere. Iar increderea nu se poate vaccina.
De fapt am decis sa ma vaccinez cu AZ in primul rand din lipsa de incredere ca as putea ajunge rapid la un vaccin Pfizer. Asta dupa ce am ratat prima etapa de programare, atat pt ca mi-a fost prea rau ca sa ma ocup indeaproape singura de la inceput, cat si pt ca in Romania sistemul este deplorabil organizat.
Am preferat AZ, pt ca, desi nu ofera o protectie la fel de mare ca Pfizer in fata imbolnavirii, asigura o protectie foarte mare in fata mortii si a formelor grave ale bolii. Am zis sa ma protejez mai rapid in fata riscurilor grave, decat sa continui fara nicio protectie pana cand sistemul imi va permite sa ma vaccinez.
Voi merge sa fac rapelul, conform programarii. Desigur ca voi urmari anchetele care se fac si voi vorbi cu medicul de familie si cu medicii din familie pe acest subiect, astfel incat sa pot lua o decizie informata.
Dar deocamdata cred ca este o isterie foarte mare, pt ca suntem pe un teritoriu nou, condusi de niste oameni limitati.
Iar oamenii care sunt in functii publice au ratat din nou ocazia sa fie oameni care isi deservesc societatea. Si nici asta nu se rezolva cu un vaccin.
PS: Poza e facuta la centrul de vaccinare, in perioada in care am asteptat cuminte sa vad daca apar reactii adverse grave.”
Sursa: Facebook/Oana Marinescu
Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.