Mărturie din Elveția: ”eram programată la fără 20 la vaccinare, la fără 20 am fost vaccinată!”

Mărturie din Elveția: ”eram programată la fără 20 la vaccinare, la fără 20 am fost vaccinată!”

martie 10, 2021 0

”Bună dimineața. Sânt îngrijorată. De ce nu trece Cîțu la fapte? Timpul trece în favoarea Opoziției. Considerati că este utopic ? Mie mi-a făcut o impresie bună și aștept mult de la el. Știu că are probleme în sânul partidului și asta e grav. Dacă se continuă așa, PNL nu va mai avea a doua șansă.”

Mesajul de mai sus mi-a fost trimis de doamna Ecaterina Constanda, din Elveția, o doamnă respectabilă, pe care o apreciez enorm pentru că, deși ar avea motive să nu-i pese de România, se implică total în viața cetății noastre, de la distanță, ca de altfel mulți frați diasporeni.

Acum, revenind la întrebarea de bun-simț, răspund direct: Cîțu a trecut la fapte. Dar nu atât de puternic precum se așteaptă mulți români.

De ce? Cauzele sunt multe și țin de istorie, de ADN-ul nostru de nație, de intoxicarea aparatului de stat cu oameni care vor doar să profite de locurile ocupate fără să le pese de semeni, de țară, de viitor.

Schimbarea ia timp și nici nu e sigur că se va putea face. Vedem acum ce rezistență la reforme există în societate, în instituții, în sindicate.

Deși pare că nimic nu merge și că e mai mult haos decât măsuri de efect, sunt sigur că peste ani vom vedea rezultatele.

Viitorul sună bine dacă prezentul nu e pierdut. Și el nu e pierdut! Poate nu se vede atât de clar că e spre bine, dar SIGUR spre rău nu e!

Mulțumită, doamna Constanda? 🙂

Nu știu dacă da sau nu, dar dânsa mi-a trimis poze și impresii de la vaccinarrea din Elveția. Vorbește foarte frumos despre ce e acolo, dar și despre ce e în România… lui Cîțu. 🙂

 

”Am făcut vaccinul. Sânt impresionată de organizare. Nu-mi vine să cred. Într-o hală imensă, ețti preluat de la parcare ți însoțit de persoane de o amabilitate deosebită, treci pe la declarații, la vaccin și apoi în sala de așteptare. N-am simțit nici măcar acul. Eram programată la fără 20, la fără 20 mi s-a făcut vaccinul!”

”Când am ajuns, apoi când am văzut totul, mă gândeam c-ar fi bine ca dv. să vedeți așa ceva. Pentru mine conduita, munca, seriozitatea elvețiană nu este o noutate, dar ce-am văzut azi depășeste orice imaginație. Fiica mea este la fel de încântată. Mi-a făcut chiar o poză.”

Am înttrebat-o pe doamna Costanda ce părere are despre vaccinarea din România.

”Nu am văzut imagini, dar colege de liceu mi-au spus ca totul a fost foarte bine aranjat, n-au ațteptat, și erau mulțumite. La Bucuresti nu știu, prietenii mei încă nu s-au vaccinat.”

E drept, discuția e de ceva vreme în urmă, poate că acum colegii sunt deja ”înțepați”.

 

Nu cumpărați niciodată cafea măcinată!

José Carlos Capel spune că a cumpăra cafea măcinată înseamnă a cumpăra o sticlă deschisă de șampanie. Boabele de cafea stochează toate aromele în interior. Atunci când sunt măcinate, acestea ies și datorită volatilității ridicate a substanțelor care le generează, acestea dispar.

În mod ideal, cumpărați boabele de cafea, păstrați-le la frigider într-un recipient etanș, astfel încât să nu se oxideze și macinați-le acasă chiar înainte de a le consuma.

Mărimea măcinării va depinde de metoda de preparare, utilizată. Pentru mașinile de espresso măcinarea ar trebui să fie mai fină, în timp ce pentru mașinile cu piston, filtru sau cafea italiană se recomandă o măcinare mai grosieră.

În 1978, o lege a permis supermarketurilor să vândă cafea măcinată, ceea ce a dus la sfârșitul multor mici magazine locale de prăjit cafea – de care ne este dor astăzi – și a fost un flagel al culturii cafelei din Spania. Din fericire astăzi, cafenelele de specialitate (cafele fără cusur) ajută lucrurile să revină la modul dorit..

Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.