”Asistăm la o dezumanizare totală scoasă la iveală de epoca COVID, o lipsă de empatie pentru semeni”

”Asistăm la o dezumanizare totală scoasă la iveală de epoca COVID, o lipsă de empatie pentru semeni”

martie 10, 2021 0

După un an de pandemie, vacanțe la munte și hore pe litoral, nunți, botezuri, cluburi de noapte ticsite, clase cu 36 de copii, ore de sport în interior fără masca, supermarketuri cu sistem de ventilatie ineficient, transport in comun aglomerat, Paște, Crăciun, Revelion, 1 Martie, 8 Martie, 1 mai și orice altă ocazie de a mai ține o paranghelie, am găsit în final vinovatul pentru situația actuală: vinovat e primarul!

Bubuie grupurile de facebook de indignare: „Haideți la protest!!! Să luptăm pentru drepturile noastre”, spuse un utilizator care postase și că „masca face mai mult rău decât bine” .

O alta cercetătoare facebook îi raspunde: „Hai să facem ceva, fetelor! Să ne implicăm mai mult. E anormal ce se întâmplă…”. Pentru că noi, ca simpli cețățeni nu avem nicio responsabilitate, nu-i așa?

Peste tot rasună propoziția seacă: „era bătrân”. De parca nimeni nu mai are bunici sau părinți.

Asistăm la o dezumanizare totală scoasă la iveală de epoca COVID, o lipsă de empatie pentru semeni.

Pur si simplu, nu ne pasă, atât timp cât nu ni se întâmplă nouă.

Timișul este pe locul 2 din țară, după București, la capitolul testare, conform datelor oficiale transmise de Ministerul Sănătății. Decizia de carantinare a Timișoarei a fost luată după ce rata de infectare în oraș a ajuns la 7,49/mia de locuitori.

Surse : https://data.gov.ro/dataset/transparenta-covid?fbclid=IwAR0bFB2E7bMtD44p-olKKKgkRoZwi218zZPGlq9yye0j0Ht1xk2WXF1LRrQ

Andreea Guțiu

 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.