Mascatii, procurorii si eroarea din gresala

iulie 17, 2008 0

Orice asemanare cu persoane sau intamplari reale nu e intamplatoare. Tineti minte descinderea de acum cateva zile a procurorilor si a mascatilor asupra unei retele de hackeri? Zeci de locuinte perchezitionate, zeci de usi sparte la sase dimineata pentru a-i umfla pe cei urmariti inainte ca acestia sa-si formateze hard-urile.
Asa ca, intr-o locuinta de pe strada Sapientei numarul 13 bis, usa zboara, tocul se face tandari si o sleahta de baieti bine facuti, mascati si inarmati il culca la pamant pe nenea Iancu Popescu. „Tu esti Mircea Ionescu de pe strada Sapientei numarul 13?  Uite mandatul de perchezitie, uite mandatul de retinere, te-am prins  vrajitorule! Nu mai spargi tu siteuri si nu mai furi bani in vecii vecilor”,  tuna o voce de procuror.  „Numele meu e  Iancu Popescu si  aici e numarul 13  bis,  nu e numarul  13.  Nu stiu despre ce vorbiti!”,  raspunde emotionat  barbatul inca in chiloti si pe jumatate adormit. „A…nu? ….nasol…. Baieti.. am gresit casa…. hai sa mai incercam pana nu scapa nemerenicul… Ne pare rau de deranj”, spune procurorul .
Si abia pleca procurorul cu mascatii… ce mai freamat, ce mai zbucium… cat ai zice peste, apare o echipa de dulgheri, ia masuri, cantareste din ochi situatia si doua ore mai tarziu se intoarce cu o usa noua pentru domnul Iancu Popescu, de pe strada Sapientei 13 bis, unde au navalit mascatii din gresala.
Povestea e cat se poate de adevarat. Numele persoanelor si strazilor le-am schimbat.
Ceea ce ma intriga pe mine este ca daca procuratura si jandarmii au o echipa de dulgheri gata pregatita, inseamna ca greselile lor nu sunt tocmai rare…

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.